Hoe je Apple Watch of Galaxy Watch ruzie in de bioscoop gaat voorkomen

Tech Sabine Schults 12 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Bioscoopgangers weten maar al te goed hoe storend het is als er luid door de film wordt gepraat. Er is echter nog een ander irritatiepunt: de kneiterafleidende oplichtende Apple Watch en Samsung Galaxy Watch tijdens de voorstelling.

Heb jij een Apple Watch of een Samsung Galaxy Watch? Gebruik dan deze instelling om ruzie te voorkomen.

Stel theatermodus in op Apple Watch of Samsung Galaxy Watch

Met de theatermodus zorg je ervoor dat het scherm van je Apple Watch of je Samsung Galaxy Watch niet oplicht als je je pols beweegt of Always On actief is. Bovendien schakel je zo ook gelijk het geluid uit. Je slaat twee vliegen in één klap dus. Het scherm van je smartwatch gaat pas weer aan als je er zelf op tikt of als je een van de fysieke knoppen gebruikt.

Gebruik je een Apple Watch, dan kun je de theatermodus op de volgende manier aanzetten. Veeg van onder naar boven om de snelle instellingen te tonen.

Tik vervolgens op het icoontje met twee gezichtjes (een vrolijk en een minder vrolijk). Zie je dit icoontje niet? Tik dan op Wijzig en voeg hem toe via het groene plusje ernaast.

Net als bij de Apple Watch kun je bij een Samsung Galaxy Watch de theatermodus inschakelen via het menu met snelle instellingen. Deze tover je tevoorschijn door van boven naar beneden te swipen. Tik op het icoontje met de filmklapper en geef aan hoelang je de modus wil inschakelen. Na afloop van de film volg je dezelfde stappen om de modus weer uit te zetten.

Apple Watch Ultra
Geen afleidingen tijdens de film. (Afbeelding: Mark Hofman/WANT)

Theatermodus vs. stille modus

De theatermodus en de stille modus zijn niet hetzelfde. Bij de stille modus word je namelijk niet lastig gevallen met notificaties (tenzij je contacten toevoegt als uitzondering daarop), terwijl het scherm wel aanblijft. Met de theatermodus gaat het scherm van je Apple Watch of Samsung Galaxy Watch op zwart, maar je voelt nog wel trillingen van de notificaties.

Smartwatch kopen? Zo vind je altijd en overal de juiste voor jou

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen