Zo check je hoeveel en welke van apps zijn gekoppeld aan Facebook

Facebook is, net als Google, overal. Dit is misschien iets dat een conspiracy therorist had kunnen zeggen, maar heb je er wel eens over nagedacht met welke apps je allemaal bent ingelogd via Facebook? Wil je deze accounts ontkoppelen? Lees dan hier verder hoe je dat gemakkelijk kunt doen.

Facebook gebruiken als login: iedereen doet het

Facebook wordt door veel mensen gebruikt zonder dat ze er stil bij staan. Het gebruiken van Facebook-accounts om in te loggen op ander websites en apps gebeurt namelijk heel regelmatig. Denk maar eens als apps als Spotify, Happn, TicketSwap en Skype.

Na Facebook’s recente privacy-schandaal is het goed duidelijk geworden dat het delen van gegevens met Facebook niet altijd even veilig is. Het was al mogelijk om de gelinkte accounts te verwijderen, maar dat moest eerder altijd een voor een. Gelukkig is het nu mogelijk om de accounts te selecteren en tegelijkertijd te verwijderen. Dat scheelt je een hoop gedoe.

WhatsApp Facebook

Zo verwijder je apps en gekoppelde accounts

Als je wilt zien welke accounts van apps en andere services allemaal zijn gelinkt aan Facebook moet je, in het menu rechtsboven in je beeldscherm op desktop naar ‘Settings’ gaan. Klik vervolgens in het menu aan de linkerkant ‘Apps’ aan.

Facebook

Onder het kopje ‘Apps’ vind je alle apps en services die je ooit hebt gelinkt aan het platform. Het zijn er waarschijnlijk meer dan je denkt, of je kunt herinneren.

Als je de apps, of een paar er van, wilt verwijderen moet je ze simpelweg selecteren en op ‘remove’ (rechtsboven in) klikken. Let hierbij wel op: wanneer je deze apps uit het rijtje verwijderd kan het zijn dat er gegevens van jou in de desbetreffende app worden verwijderd of verloren gaan.

facebook

Ben je benieuwd hoe je jezelf het beste kunt beveiligen online? Lees dan ook even dit artikel waarin we een aantal handige tips geven over wachtwoorden, VPN’s en meer. Alstu!

Reageer op artikel:
Zo check je hoeveel en welke van apps zijn gekoppeld aan Facebook
Sluiten