Autofabrikanten zijn gek op de elektrische fiets, maar welke modellen zijn de moeite waard?

Tech Sam Dille 9 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

We kunnen bijna niet wachten op de nieuwe elektrische fiets van Toyota. De e-bike staat op de planning voor september 2023. Tot die tijd moeten we nog even geduld hebben. Daarom hebben we eens gekeken naar welke andere automerken ooit een e-bike hebben gemaakt.

Deze trend is niet heel verrassend. Elektrische fietsen zijn big business. Zeker nu ze goed zijn voor zo’n 30 procent van de totale fiets-verkoop. Autofabrikanten willen maar al te graag mee snoepen aan dat succes.

5 elektrische fietsen die afkomstig zijn van autofabrikanten

Autofabrikanten werken met de nieuwste technieken en ontwikkelen vooruitstrevende en krachtige e-bikes. Deze vijf modellen zijn afkomstig van bekende autofabrikanten en zeker de moeite waard.

1. Greyp eMTB

Rimac staat bekend om het produceren van een van de snelste elektrische auto’s ter wereld, de geweldige Rimac Nevera. Greyp is het zustermerk van auto-Rimac en ontwikkelt haar eigen tweewielers. De Greyp eMTB maakt gebruik van Rimac’s elektronische besturingssystemen.

De elektrische fiets is ideaal voor die-hard mountainbikers. De fiets heeft namelijk een eigen app waarin bestuurders hun route kunnen tracken, foto’s maken en de locatie van hun e-bike opsporen. Dat laatste is maar goed ook, want de prijzen beginnen vanaf 4.500 euro.

Bestel jouw exemplaar hier

2. Skoda Klement

Voordat Skoda de Skoda werd die we allemaal kennen was het een fiets- en motorfabrikant. Het bedrijf had toen de naam Laurin &Klement. In 2019 keerde Skoda terug naar haar roots om een moderne Klement-fiets te ontwikkelen.

De elektrische fiets heeft een 4 kW achternaafmotor en een topsnelheid van 45 kilometer per uur. Daarnaast beschikt de Klement over een aluminium frame, een enkelzijdige achterbrug en vaste pedalen. Daardoor kan de e-bike dezelfde snelheden bereiken als een brommer.

Extra functies zoals LED-koplampen, een smartphonehouder en supersnel contact met hulpdiensten, zijn typisch Skoda. Deze e-bike is helaas nog niet op de markt. Maar wij kunnen niet wachten!

3. Peugeot eC01 elektrische fiets

Uitgerust met een Bosch Performance CX-motor, met een 500Wh Powertube-batterij, is de Peugeot eC01 bijna net zo krachtig als een auto. De elektrische fiets beschikt over een actieradius van bijna 120 kilometer en kan zowel de stad als het platteland aanpakken.

De 57 mm-banden blijven naar verluidt vrij van bestrating, kuilen en grind. Ze zijn uitgerust om een heel jaar mee te gaan.

Peugeot eC01
Peugeot eC01 (Afbeelding: Peugeot)

Bestel jouw exemplaar hier

4. Hummer EV bike

In samenwerking met Recon Powerbikes heeft GMC een bijbehorende elektrische fiets ontwikkeld voor haar Hummer EV. De fiets heeft twee 750Wh-motoren, gekoppeld aan een 48V LG-batterij die binnen vier uur oplaadt.

Voorvorken, lekbestendige banden en hydraulische remmen maken het pakket helemaal af. Het enige nadeel is het prijskaartje van 3327 euro.

Hummer EV bike
Hummer EV bike (Afbeelding: Hummer EV)

Bestel jouw exemplaar hier

5. Volkswagen Cargo e-Bike

Volkswagen is een van de actiefste automerken in de wereld van e-bikes. In 2019 bracht het de Cargo e-Bike uit met een 250W elektromotor en 500Wh batterij die het voorste wiel van stroom voorziet.

De elektrische fiets is voorzien van een bak, speciaal ontworpen om goederen in te kunnen vervoeren met een actieradius van 99 kilometer. Vanwege de flinke bak is de topsnelheid iets beperkt tot minder dan 25 kilometer.

Toyota heeft moeite met elektrische auto, maar komt wel met leipe e-bike

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen