Deze bloedstollende Netflix-serie houdt een 100% Rotten Tomatoes-score hoog

Films & Series Lucas van de Wetering 16 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe thriller-serie op Netflix genaamd Baby Reindeer is gebaseerd op echte gebeurtenissen en heeft een 100%-score op Rotten Tomatoes.

Netflix heeft weer een nieuwe hit-serie te pakken, deze keer is het de thriller Baby Reindeer. De serie weet sinds zijn debuut een 100 procent Rotten Tomatoes-score hoog te houden en scoort ook zeer goed bij het thuispubliek.

Baby Reindeer op Netflix is geïnspireerd door waargebeurde verhalen over een comedian wiens carrière faalt en achtervolgt wordt door een obsessieve stalker. De zevendelige-serie is de perfecte nieuwe thriller-serie op Netflix.

Baby Reindeer op Netflix

Baby Reindeer is de nieuwste Britse drama-thrilleraanwinst van Netflix. De serie is gemaakt door Richard Gadd, die ook meteen de hoofdrol speelt. Gadd speelt Danny, een berooide komediant die een onschuldige, maar uiteindelijk gevaarlijke beslissing maakt.

Op gegeven moment is Donny uit medelijden aan het flirten met een zeer kwetsbare vrouw, maar dit blijkt uiteindelijk een grote fout te zijn. De vrouw ontwikkelt een gigantische obsessie en dreigt Donny’s leven te vernielen.

Inspiratie en beoordeling

Gadd heeft zijn eigen ervaringen gebruikt voor Baby Reindeer, want een tijd geleden werd Gadd zelf gestalkt. De komediant liet weten dat hij het idee voor de serie al kreeg terwijl hij zelf het slachtoffer was. Eerst wilde hij het naar voren laten komen in een komedie-optreden, maar uiteindelijk heeft hij ervoor gekozen om er een serie van te maken.

Zoals eerder vertelt krijgt Baby Reindeer op Netflix een beoordeling van 100% van critici op Rotten Tomatoes. Maar ook het thuispubliek lijkt tevreden over de serie. Hier behaald de Netflix-thriller namelijk een score van 88%.

Als je van thrillers en true-crime houdt dan is Baby Reindeer wellicht een aanrader. De serie heeft zeven afleveringen die allemaal ongeveer een half uur lang duren, soms langer, soms korter. Baby Reindeer is nu volledig te bekijken op Netflix.

Fan van Fallout? Deze sci-fi-series op Prime Video wil je ook een kans geven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen