WhatsApp: zo maak je razendsnel een back-up op je Android-smartphone

Apps Sam Dille 25 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Bij het wisselen van smartphone is een back-up van WhatsApp van levensbelang. Zo kun je op je nieuwe Android-toestel direct verder chatten. Maar hoe doe je dat precies?

Met een back-up blijven belangrijke chats, foto’s, video’s en andere media veilig voor je bewaard. Als je bijvoorbeeld van telefoon verandert, je telefoon verliest of WhatsApp opnieuw installeert, kun je jouw gegevens herstellen vanuit de back-up. Het is een handige manier om ervoor te zorgen dat je geen waardevolle herinneringen verliest.

Een back-up maken van WhatsApp met een Google-account

Deze manier is een aanrader, want het is de snelste en meest makkelijke optie. Daarnaast is het heel handig om je back-up op te slaan in je Google-account. Zo kun je altijd en overal makkelijk bij je data en zet je chats makkelijk over op nieuwe Android-toestellen. Het maakt zelfs de overstap tussen Android en iPhone een stuk makkelijker.

Om een ​​back-up van WhatsApp op Android te maken met een Google-account, druk je eerst naar de drie stippen in de rechterbovenhoek. Tik Instellingen en daarna op Chats. Kies vervolgens voor back-up van chats en druk op Back-up maken naar Google Drive. Selecteer het Google-account dat je wilt gebruiken en tik op Back-up maken.

Op deze manier worden je WhatsApp-chats en media automatisch overgezet naar je Google Drive-account. Vergeet niet dat je voldoende opslagruimte op je Google Drive moet hebben om de back-up te kunnen maken.

WhatsApp, Facebook Messenger, iOS, Android
(Afbeelding: Daniel Korpai)

Een back-up maken op je Android-toestel of een SD-kaart

Als je Google Drive niet gebruikt, of als je je WhatsApp berichten liever niet op een clouddienst wilt bewaren, kun je een lokale back-up maken. Je bent dan wel opslagruimte op je harde schijf of SD-kaart kwijt, die je niet nodig hebt als je met een cloudservice werkt.

Open opnieuw de instellingen van WhatsApp. Druk op Chats en kies back-up van chats. Tik daarna op Back-up maken. Hier kun je ervoor kiezen om een back-up te maken naar je interne opslag of een SD-kaart, afhankelijk van je apparaat. Kies de gewenste optie en tik op Back-up maken.

Houd er rekening mee dat deze back-up niet automatisch wordt gesynchroniseerd met een cloudservice. En dat je deze handmatig moet overzetten naar een andere locatie als je jouw apparaat wilt vervangen of herstellen.

Android-gebruikers verliezen binnenkort ongelimiteerde gratis backups voor WhatsApp

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen