Op deze goedkope manier bouw je een benzinebak om tot elektrische auto

Elektrische auto's Sam Dille 28 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

De prijs van de elektrische auto is altijd al een struikelblok geweest voor veel potentiële kopers. Maar wat als je helemaal geen EV hoeft te kopen? Dankzij een handige uitvinding kun je jouw benzinebak nu ombouwen tot een elektrische auto.

Dat levert je een paar fijne voordelen op. Je bent bijvoorbeeld minder minder geld kwijt aan de pomp. Ook help je het milieu een handje door minder broeikasgassen uit te stoten. Dat allemaal met hulp van een handige kit.

Maak van jouw voertuig een elektrische auto met deze kit

Met een aankoopprijs van 3.100 dollar (2.932 euro) lijkt de EV-kit misschien duur. Maar het is eigenlijk een geweldige deal, omdat het veel goedkoper is dan andere ombouwsets. En het is natuurlijk al helemaal een prikkie als je het vergelijkt met de aankoopprijs van ‘gewone’ elektrische auto’s.

Australische student Alexander Burton ontwierp de nieuwe kit. Hij was op zoek naar een manier om oude benzinevoertuigen milieuvriendelijker te maken, zonder al te veel aanpassingen aan het voertuig. Deze ombouwset is daarom niet bedoeld om de verbrandingsmotor volledig te vervangen, maar meer om voertuigen op benzine elektrisch te ondersteunen.

Te gebruiken op alle auto’s

De goedkope EV-kit, genaamd REVR, voegt extra motoren toe aan de achterwielen van een benzineauto. Deze motoren werken op een accu en worden bestuurd door een systeem dat in de reservewielbak zit. Als je het gaspedaal gebruikt, stuurt het systeem de informatie door naar de elektrische motoren. Net zoals hybride auto’s doen. Hierdoor kun je genieten van de voordelen van een elektrische auto, zonder iets aan de motor van je auto te veranderen.

Volgens Burton kunnen bijna alle voertuigen zonder problemen worden omgebouwd tot elektrische auto. Het goedkope systeem zou zelfs moeten werken met grotere SUV’s. Met de EV-kit kun je waarschijnlijk niet zo ver rijden als met andere elektrische auto’s. Hij heeft ongeveer 100 kilometer elektrisch bereik voordat hij overschakelt naar de verbrandingsmotor. Toch kan de REVR je een hoop geld besparen en het helpt je om minder vervuilend te rijden.

Wanneer we de EV-kit kunnen bestellen weten we nog niet. Alexander Burton is nog steeds volop bezig met de productie. Hij hoopt in de toekomst meer dan één miljoen voertuigen te kunnen ombouwen tot een EV.

Te veel betaald voor een elektrische auto? je herkent het aan deze punten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen