Van eigen liedjes tot bizarre video’s: dit zijn de beste AI-sites van het moment

Tech Lucas van de Wetering 1 mei 2024
Leestijd: 4 minuten

Er bestaan ondertussen ontzettend veel verschillende AI-sites, maar wat zijn de beste en meest interessante sites met AI die je nu kan gebruiken

AI wordt een steeds groter onderdeel van de wereld. Zo komt het vaak voor in het nieuws, door positieve en minder positieve redenen.  Ook beginnen veel bekende bedrijven met het gebruiken van AI, zoals Microsoft en Netflix.

Artificial Intelligence wordt dan ook steeds sterker en je kan er steeds meer dingen mee doen. Zo creëer je foto’s en video’s uit slechts een paar woorden en kan je er zelfs muziek mee maken. Maar er is nog veel meer wat je met kunstmatige intelligentie kan, daarom hebben we hier een lijst met de beste AI-sites waar ook jij gebruik van kan maken.

Suno – AI-muziek

Op de website Suno kan je AI-muziek maken, en het is ontzettend simpel. Je geeft een korte maar duidelijke beschrijving over het liedje dat je wil maken. Dit zijn dus bijvoorbeeld het genre, het onderwerp en de sfeer van de muziek. Je kan er ook voor kiezen om de teksten helemaal zelf te schrijven, dit kan je doen door op custom mode te drukken.

Niet elk nummer gaat even goed klinken, maar het is wel ontzettend leuk. Je kan op Suno alleen niet zelf de stem van de AI kiezen. Je kan Bill Gates dus niet laten rappen, wat misschien ook maar beter is. Suno is de perfecte website voor het maken van AI-muziek. Zelf heb ik ook even een nummertje gegenereerd over Want.nl.

ChatGPT – AI-chatbot

ChatGPT is wellicht de meest bekende online-AI die er bestaat, maar dat maakt hem niet minder goed. Met ChatGPT kan je ontzettend veel dingen, je kan de chatbot vragen stellen, een gesprek met de bot houden en hij kan zelfs dingen voor je herschrijven.

Ook is ChatGPT helemaal gratis, al kan je wel een betaalde pro-versie aanschaffen. Over het algemeen is ChatGPT een superhandige site als je even hulp nodig hebt met wat werk. Maar laat ChatGPT niet al je huis- en- schoolwerk doen.

Runway – AI-video

Er zijn meerdere websites waarop je AI-video’s kan genereren, maar Runway is toch wel een van de betere sites. Ten eerste is de site helemaal gratis, totdat je honderd seconden genereert. Dat klinkt misschien als weinig, maar de video’s die de site genereert zijn gemiddeld vier seconden lang. Dan heb je aan honderd seconden dus best wel wat.

De video’s maak je door een korte beschrijving te geven van wat je wil zien. In het voorbeeld hieronder was dat bijvoorbeeld; ‘A busy street in the city Zaandam’. De video’s zijn zeker niet perfect, zo rijden er bijvoorbeeld auto’s achteruit en zijn mensen niet echt zichtbaar. Maar voor een gratis site is het zeker de moeite waard.

Character AI – AI-chatbot

Character AI is een chatbot, maar niet zoals ChatGPT. Met Character AI kan je praten met allemaal verschillende celebrities zoals Elon Musk, maar ook niet bestaande karakters zoals Mario. Je kan zelfs tegen typetjes praten zoals Debate Champion en andere chats zoals Who Would Win.

De kunstmatige intelligentie op Character AI reageert op je berichten zoals het karakter of persoon dat echt zou doen. Zo kan je gesprekken hebben over X of SpaceX met Elon Musk en kan je praten over Luigi zijn problemen met Mario. Als je een goede discussie wil dan moet je met de Debate Champion praten.

DeepAI AI-foto’s

Voor foto’s genereren zijn er veel verschillende websites, maar DeepAI is wel een van de beste gratis opties hiervoor. Je kan simpelweg een korte beschrijving geven over wat je wilt zien en de AI zet het zo voor je in elkaar.

Je hebt op de site de keuze uit meer dan honderd soorten stijlen, maar je kan ook de website de stijl laten beslissen. DeepAI geeft geen 100%-kloppende afbeeldingen, maar je kan er zeker wel wat moois mee maken. Zo is de afbeeldingen bovenaan dit artikel gegenereerd met DeepAI met de beschrijving: AI on computer.

Er zijn nog veel meer leuke en interessante AI-diensten vinden op het internet, maar dit zijn toch echt wel vijf van de leukste en beste gratis opties. We kunnen zeker verwachten dat er nog meer websites zoals deze zullen opduiken.

De AI die Microsoft niet uit durft te brengen | Freakin’ Nerds

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen