Dit zijn de beste Android-telefoons in het middensegment van 2024

Smartphones Sam Dille 1 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Android heeft smartphones in verschillende prijsklassen, van extreem duur tot goedkoop. Deze geweldige modellen zitten in het midden.

Bij WANT zijn we dol op goedkope gadgets en high-end toestellen. Maar Android-smartphones in de middenklasse zijn vaak het meest verrassend. De afgelopen jaren zijn ze geëvolueerd van naar smartphones die bijna dezelfde ervaring bieden als een vlaggenschipmodel. En dat voor een fractie van de prijs.

Wij hebben een lijst gemaakt met de beste Android-toestellen binnen het middensegment. Ze zullen je ongetwijfeld verrassen in prestaties en kwaliteit.

Android-smartphone kopen? Dit zijn de beste modellen in het middensegment

Een goede Android-smartphone hoeft echt niet meer duur te zijn. Dat bewijzen onderstaande modellen maar al te goed. Er zit ongetwijfeld iets voor je tussen.

#1 OnePlus 12R: de beste Android-smartphone uit het middensegment?

De 12R doet precies waar OnePlus goed in is. Het is een Android-smartphone met topklasse prestaties met veel RAM en een prachtig scherm – allemaal voor een prijs van 595 euro. Met de Snapdragon 8 Gen 2 aan boord is het een echte krachtpatser die menig vlaggenschipmodel verslaat. Het is zeker de beste in zijn klasse en een topkeuze voor mensen die graag gamen op smartphones.

OnePlus 12R
De 12R (Afbeelding: OnePlus/Phone Arena)

#2 Google Pixel 8: de comeback kid onder de smartphones

De Google Pixel 8 kwam afgelopen herfst uit met veel ophef. Gebruikers van de Android-smartphone meldden toen dat het glas voor hun camera’s spontaan brak zonder reden. Het bedrijf luisterde naar klachten en pakte de technologie aan met het nieuwe Super Actua-scherm. Hierdoor veranderde het 6,2-inch 1080p-paneel van een zwakte naar een echte kracht.

Google heeft niet alleen het scherm sterker gemaakt en de helderheid verbeterd, maar ook het ontwerp verfijnd. Het toestel voelt nu luxe aan, waardoor het de top van de middenklasse-telefoons waardig is.

Google Pixel 8 Android-smartphone
De Pixel 8 (Afbeelding: Google)

#3 Samsung Galaxy A25: een prima Android-smartphone

De Galaxy A25 van Samsung bewijst dat een Android-smartphone niet altijd baanbrekend hoeft te zijn om de top te bereiken. Voor 229 euro krijg je een levendig AMOLED-scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz. Iets wat een paar jaar geleden voor deze prijs ondenkbaar was. Hoewel het toestel niet heel bijzonder is in zijn soort, is de smartphone een geweldige optie voor de middenklasse.

Samsung Galaxy A25 smartphone
De Galaxy A25 (Afbeelding: Samsung/Phone Arena)

#4 Motorola Razr: een betaalbare Galaxy Fold

In 2023 maakte Motorola een flinke comeback met verschillende hoogstaande producten. Maar het was pas echt een verrassing toen ze een betaalbare opvouwbare smartphone uitbrachten, de Moto Razr. Voor zo’n 649 krijg je solide prestaties, goede batterijduur en een stevige bouw.

Motorola Razr
(Afbeelding: Motorola)

#5 Samsung Galaxy S23 FE: net zo goed als de standaard-versie?

De Galaxy S23 FE is een geval apart binnen de line-up van Samsung. De Android-smartphone is niet zo budgetvriendelijk als de Galaxy A54, maar ook niet zo duur als de basis S24. Toch is hij het overwegen waard als je een toestel zoekt voor een zachtere prijs.

Samsung heeft de Galaxy S23 FE een echte vlaggenschipuitstraling gegeven met een sterk aluminium frame en stevig Gorilla Glass aan de voor- en achterkant. Het scherm is prachtig met zijn 6,4-inch AMOLED-paneel dat super snel ververst op 120Hz. Als je van prachtige displays houdt, dan is de S23 FE echt een goede optie.

Samsung Galaxy S23 FE, Samsung, Galaxy S24
(Afbeelding: Samsung)

De belangrijke smartphone-features waar je overheen kijkt bij aankoop

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen