Deze merken maken de beste elektrische fietsen volgens Reddit

Elektrische fietsen Sam Dille 25 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Elektrische fietsen hebben de afgelopen jaren enorme verbeteringen ondergaan. En dat heeft ze in korte tijd flink populair gemaakt. Reddit-gebruikers hebben nu op hun favoriete merken gestemd.

E-bikes zijn booming en de cijfers liegen er niet om. De markt voor elektrische fietsen zal namelijk naar verwachting in 2028 een waarde van 62.3 miljard dollar bereiken. Merken en fabrikanten schieten als paddenstoelen uit de grond, maar welke is nou het beste?

Yahoo Finance deed een klein onderzoek onder gebruikers van Reddit. Ze kregen via drie verschillende threads de mogelijkheid om op hun favoriete merk te stemmen. En daar kwam een bijzonder rijtje uit rollen.

Bij deze merken koop je de beste elektrische fietsen volgens Reddit

Hieronder staan de zes merken die volgens Reddit de beste opties van dit moment zijn. Ze worden geprezen om hun hoge kwaliteit, betaalbare prijs en duurzaamheid. Wie weet helpt het je in de zoektocht naar een elektrische fiets.

#6 Cube: luxe elektrische fietsen van topkwaliteit

De zesde plaats is volgens Reddit voor Cube. Dit is een Duits fietsmerk dat premium elektrische fietsen biedt, die met de hand worden gemaakt in Duitsland.

De fietsen hebben dus wel een flink prijskaartje, maar zijn extreem duurzaam en stijlvol. Een van hun populairste modellen is de Cube Stereo Hybrid, een krachtige mountainbike.

Cube Stereo Hybrid
Cube Stereo Hybrid (Afbeelding: Cube)

#5 Canyon: denkt altijd net een stapje vooruit

We blijven nog even in Duitsland. Ook Canyon komt namelijk van onze oosterburen. De e-bikefabrikant is niet vies van een beetje innovatie.

Canyon experimenteert volop met nieuwe technologieën, met name in het mountainbikesegment. Een van de bekendste modellen is de Canyon Spectral: ON, die zowel krachtig als betaalbaar is.

Canyon Spectral: ON elektrische fiets: wat vindt Reddit?
Canyon Spectral: ON (Afbeelding: Christoph Bayer)

#4 Lectric: Reddit vindt dit merk betaalbaar én duurzaam

Hoewel Lectric nog een vrij nieuw merk is, kunnen Reddit-gebruikers er al geen genoeg meer van krijgen. Het bedrijf wordt geprezen vanwege zijn betaalbare en duurzame elektrische fietsen.

De fietsen uit de XP-serie van Lectric zijn het populairst. Motorrijders zijn vooral dol op de XP 1.0, XP 2.0, XP 3.0 en XP Step-Thru-fietsen vanwege hun gebruiksgemak en betaalbaarheid. Het XP 3.0-model wordt geleverd met een naafmotor van 500W en heeft een bereik van 40 kilometer.

Lectric XP 3.0: plek 4 op de Reddit-lijst
Lectric XP 3.0 (Afbeelding: Joshua Hutchens)

#3 Aventon: ideaal voor woon-werkverkeer

De Reddit-gebruikers openen de top drie met Aventon. Het merk biedt geweldige e-bikes om mee te forenzen, maar heeft ook een groot assortiment aan mountainbikes. Uniek aan Aventon is hun uitzonderlijke klantenservice. De medewerkers doen enorm hun best om aan elke wens te voldoen, en zijn altijd bereid te helpen.

De Pace 500 is een van de populairdere e-bikes van Aventon. De fiets is speciaal gemaakt voor het woon-werk verkeer en heeft een nagenoeg perfecte prijs-kwaliteitsverhouding.

Avention Pace 500
Avention Pace 500 (Afbeelding: Electric Bike Report)

#2 Trek: fijne elektrische fietsen voor beginners

Trek biedt wereldwijd een breed scala aan e-bikes, waaronder de populaire modellen Trek Powerfly, Trek Verve+, Trek Domane+ en FX+ 2. Vooral de FX+ 2 is een geweldige keuze voor stadsgebruik, omdat de elektrische fiets lichtgewicht is en gemakkelijk te gebruiken is.

Het is ook een ideaal model voor als je nog moet kennismaken met de wereld van e-bikes. Je kunt zelfs kiezen tussen verschillende configuraties en maten, afhankelijk van je voorkeur. Trek heeft voor elke fietser iets te bieden.

Trek FX+ 2
Trek FX+ 2 (Afbeelding: Electric Bike Report)

#1 Specialized: dé eyecatcher op de weg

De winnaar is, als het aan Reddit-gebruikers ligt, Specialized. Het merk biedt een breed scala aan fietsen voor woon-werkverkeer, offroad en op de weg. De Turbo Levo, Turbo Vado en Turbo Kenevo zijn populaire voorbeelden.

Wat Specialized echt onderscheidt, is de kwaliteit van hun EV’s en de geavanceerde technologie die ze in hun e-bikes gebruiken. En laten we eerlijk zijn, hun strakke ontwerp en unieke kleuren maken de elektrische fietsen echt opvallend. Niet te vergeten dat hun fietsen ook comfortabel en ergonomisch zijn, zodat je kunt genieten van een geweldige rijervaring.

Specialized Turbo Kenevo: de beste elektrische fiets volgens Reddit?
Specialized Turbo Kenevo (Afbeelding: Bikefreak Magazine)

Ben je overigens benieuwd welke elektrische fiets het best is in Nederland? Daar hebben we dit artikel voor geschreven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen