Dit zijn de beste elektrische fietsen van 2024 volgens de Belgische ANWB

Elektrische fietsen Jeroen Kraak 31 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Niet alleen de Nederlandse ANWB doet jaarlijks onderzoek naar de beste elektrische fietsen. Ook de Belgische evenknie doet dit en vertelt je nu welke de beste opties voor 2024 zijn.

In Nederland hebben we de ANWB die je komt helpen als je gestrand bent, in België is dat de VAB. Maar net zoals onze ANWB doet, biedt de VAB veel meer dan alleen pechhulp. Het test ook elektrische fietsen.

Maar welke elektrische fiets is het best volgens de Belgen? Wij zetten de favorieten van de VAB op een rij.

De beste elektrische fietsen volgens de Belgische ANWB

Net zoals de ANWB is de VAB een onafhankelijke organisatie. Ze bieden niet alleen hulp aan gestrande auto’s, maar ook met een kapotte e-bike kun je er terecht. Het is dus interessant om te zien welke elektrische fietsen zij als de beste van 2024 beschouwen.

Om de beste e-bike te kiezen, gebruikt de VAB een professionele jury bestaande uit fietsjournalisten en mensen uit de fietsleasesector. Daarnaast heeft ook de gewone consument een stem.

Dit zijn de beste elektrische fietsen van 2024 volgens de Belgische ANWB
De Specialized Turbo Vado 3.0. (Afbeelding: Specialized)

De VAB heeft de elektrische fietsen in twee categorieën verdeeld: Economy en Premium. Er is dus onderscheid tussen goedkope en dure e-bikes. Hierdoor zijn er dus twee e-bikes van het jaar.

De beste economy elektrische fiets van het jaar

De Specialized Turbo Vado 3.0 is bij de Belgische ANWB de favoriet. Zowel de professionele jury als de consument waardeerde deze fiets zeer hoog. Wat vooral opviel was de geruisloze motor gekoppeld aan de uiterst vlotte rijeigenschappen. Deze fiets werd overigens ook al in 2022 elektrische fiets van het jaar. Een goede keuze dus voor 2.900 euro.

In België deelt men ook een tweede plaats uit en deze is voor de Canyon Precede:ON Comfort 5. Deze e-bike heeft volgens de jury comfortabel rijgedrag, technisch kwalitatieve componenten en een mooie afwerking. Hij kost 3.049 euro.

Dit zijn de beste elektrische fietsen van 2024 volgens de Belgische ANWB
Canyon Precede:ON Comfort 5 (Afbeelding: Canyon)

De beste premium elektrische fiets van het jaar

Ook als je wat meer te besteden hebt voor een e-bike, helpt de Belgische ANWB je. De beste e-bike in het premium segment is de Gazelle Eclipse C380 HBM.

Op alle punten behaalde de elektrische fiets van Gazelle hoge scores, zowel bij de professionele jury als bij de consument. Volgens de Belgische ANWB vallen de knappe looks van de e-bike sterk in de smaak. Hij kost 5.999 euro.

Dit zijn de beste elektrische fietsen van 2024 volgens de Belgische ANWB
De Mondraker Prime RX G4. (afbeelding: Mondraker)

Op de tweede plaats is een voor ons misschien minder bekende elektrische fiets gekozen: de Mondraker Prime RX G4. Deze heeft indrukwekkende looks, een sportief design, soepele motor, dynamisch stuurgedrag en een laag gewicht volgens de Belgische jury. Met die e-bike sla je dus ook echt geen modderfiguur. Deze is overigens wel iets goedkoper dan de Gazelle, want je betaalt voor dit model 4.199 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen