Dit zijn de beste goedkope Android-smartphones van 2023

Smartphones Sam Dille 25 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Ook in 2023 heeft Android flink wat nieuwe toestellen gelanceerd. Zelfs voor een zachte prijs. Wij hebben de beste opties voor je op een rij gezet.

Android heeft een prima jaar achter de rug. Het besturingssysteem is opnieuw te vinden in een paar geweldige nieuwe smartphones. Denk aan de Samsung Galaxy S23 en de Google Pixel 8 Pro. Dit soort modellen zijn alleen wel prijzig. Geen wonder dat je graag een goedkoper alternatief zoekt.

Wat ‘goedkoop’ precies betekent verschilt natuurlijk per persoon. Sommige kopers hebben een harde prijslimiet in gedachten, terwijl andere kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding in het algemeen.

Dit zijn de beste budget-smartphones van Android in 2023

In onderstaande lijst vind je allerlei goedkopere Android-smartphones van verschillende prijzen. Maar de meeste zijn onder de 500 euro. En in deze tijd van het jaar kun je misschien wel nog betere deals scoren. Zit er iets voor jou tussen?

#1 Beste Android-smartphone algemeen: Google Pixel 7a

De Pixel 7a is de beste budgettelefoon op onze lijst. Hij is namelijk enorm goed voor de prijs die je ervoor betaalt. De Android-smartphone heeft een makkelijk besturingssysteem dat dag in dag uit goede prestaties levert.

Daarbij is het toestel voorzien van twee camera’s. Een hoofdsensor met een 64 MP-eenheid, en een kleinere 13 MP-sensor voor ultrabrede opnames.

Android komt eindelijk met goed antwoord op iPhone-feature
De Google Pixel (Afbeelding: Google)

#2 Samsung Galaxy A54

De Galaxy A54 heeft een levendig 6,4-inch 1080p OLED-scherm. Hij kan zelfs 120 keer per seconde veranderen, wat zorgt voor ultrasnel gebruik. Het ontwerp van de Android-smartphone is een beetje wat je van Samsung verwacht. Maar dat is voor deze prijs helemaal niet verkeerd. De smartphone is simpel en werkt prima.

Het toestel heeft aan de achterkant drie camera’s. Ze werken goed bij daglicht, maar in de avond en nacht kan het wat moeilijker worden.

Samsung Galaxy A54
(Afbeelding: Samsung)

#3 Samsung Galaxy A14

Als je de Galaxy A54 nog iets te duur vindt, dan past de A14 misschien beter bij je. De Android-smartphone is namelijk een goedkopere, en simpele, versie van de A54.

De Galaxy A14 heeft een 6,6-inch LCD-scherm, dat minder scherp is dan de OLED in de A54. Maar ook daar kun je goed mee vooruit. Het toestel heeft een 50 MP-camera aan de achterkant en een paar 5 MP-sensoren voor precieze opnamen.

Het beste van de A14 is de batterijcapaciteit. Volgens Samsung kun je de smartphone minstens een hele dag gebruiken voordat je hem weer moet opladen.

Samsung Galaxy A14
(Afbeelding: Samsung)

#4 Beste budget opvouwbare smartphone: Motorola Razr

Opvouwbare smartphones zijn nog vrij nieuw. Dus koopjes zijn in deze categorie nauwelijks te vinden. De Motorola Razr is nog steeds prijzig, maar vergeleken met concurrenten een tikkeltje betaalbaarder. De Motorola Razr is eigenlijk een kleinere versie van de duurdere Razr+. Hij heeft veel van dezelfde onderdelen, maar dan voor een lagere prijs.

Als je de Android-telefoon openklapt, zie je een groot en mooi scherm van 6,9 inch. Het scherm ziet er goed uit en Motorola heeft goed werk geleverd om de vouw in het scherm te verbergen. Dat is iets waar andere opvouwbare telefoons vaak moeite mee hebben.

Motorola Razr
(Afbeelding: Motorola)

Samsung Galaxy S23 Ultra getest: alle antwoorden op je vragen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen