De beste gratis games die je op dit moment op Netflix speelt

Games Jeroen Kraak 2 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Heb je Netflix? Dan heb je niet alleen toegang tot duizenden uren aan films en series. Tegenwoordig kun je ook een flink aantal games gratis spelen, en dat worden er veel meer. Maar welke titels moet je nu echt eens proberen op je iPhone of Android?

Heb je Netflix uitgespeeld? Dat lijkt mij vrij lastig, maar er zijn weleens periodes waarin je helemaal niets leuks kunt vinden. Gelukkig biedt de streamingdienst een oplossing: je kunt met je account flink wat games gratis spelen via iPhone en Android.

Gratis iPhone- en Android-games met je Netflix-abonnement

Inmiddels is de bibliotheek van Netflix flink uitgebreid met een flink aantal games voor de iPhone en Android-toestellen. Sterker nog, je kunt straks ook gewoon op je televisie spelen. Maar welke spellen moet je echt eens proberen?

#1 Moonlighter

Moonlighter is een van mijn persoonlijke favorieten. Sterker nog, ik baal nu dat ik deze game eerder op mijn Switch heb gekocht, aangezien die nu gratis op de iPhone en Android is via Netflix. Het is misschien zelfs wel een Jambers-game, als de bijzondere Belg het zou kennen.

Overdag ben je namelijk de eigenaar van een winkeltje, maar ‘s avonds verandert dat compleet. Dan ga je op pad om inventaris te vinden. Dit zijn bijvoorbeeld schatten die je vindt, of lichaamsdelen van monsters die je onderweg verslaat.

#2 Reigns: Three Kingdoms op iPhone en Android

Deze game is ideaal om af te kicken van te veel Tinderen en Netflix. In dit spel leid je een koninkrijk en om beslissingen te maken swipe je namelijk alleen maar naar links en rechts op je iPhone en Android.

Als je een leger hebt gebouwd dat sterk genoeg is, kun je door middel van een tactisch kaartspel de strijd aangaan. Dit zijn overigens ook echte spelers. Zo kun je zelfs de beste ter wereld worden.

#3 Kentucky Route Zero

Als je in de jaren ’90 bent opgegroeid, moet je gewoon een zwak hebben voor point-and-click games. Denk aan Grim Fandango, Monkey Island en Gabriel Knight. Dat plezier ga je ook beleven met Kentucky Route Zero, alleen is het wel net wat anders.

Je speelt een vrachtwagenchauffeur die bezig is zijn laatste lading te lossen. Onderweg ontmoet je de meest uiteenlopende karakters. Die nemen je mee naar een groot mysterie.

#4 Spiritfarer gratis via Netflix Games

Bij deze iPhone- en Android-game wordt het lastig om het droog te houden. Je speelt namelijk als Stella, een meisje dat met haar boot geesten naar hun laatste rustplaats vaart. Die boot wordt overigens steeds groter, want je kunt ‘m uitbreiden. Zo voldoe je aan de eisen van de reizigers.

Daarnaast is ook de artstyle van de game heel schattig. Deze gratis Netflix-game stelt je dus zeker niet teleur.

#5 Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

Van emotie gaan we gewoon naar ordinair knokken, want dat is het doel van deze Turtles-game. Deze Netflix-game doet denken aan de oude arcade-games. Je kunt spelen met een van de vier schildpadden, maar ook als April O’Neil, Master Splinter en Casey Jones.

Elk van de verschillende karakters heeft zijn eigen moves. Bovendien kun je het karakter upgraden met punten die je verdient, waardoor deze nog sterker wordt. Je kunt de game gewoon gratis spelen op iPhone en Android met je Netflix-abonnement.

Google Chrome doet een Apple’tje met nieuwe functie voor iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen