Dit zijn de 10 allerbeste Koreaanse films die je nu kunt streamen op Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 1 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Parasite was misschien wel de meest opvallende Oscar-winnaar van de laatste jaren. Het liet zien dat Koreaanse films van hoog niveau zijn.

De Koreaanse films zijn bezig aan een enorme opmars. Het resulteerde in een Oscar-overwinning voor Parasite. Het was voor het eerst in lange tijd dat een niet-Engelse film de prijs voor beste film in de wacht sleepte. Maar naast Parasite is er nog veel meer moois te zien uit Korea, zelfs op de streamingdiensten. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Forgotten

De broer van Jin-seok is 19 dagen ontvoert en kan zich daar niets van herinneren. Hij lijkt een andere man te zijn geworden. Jin-seok wil weten wat er aan de hand is en gaat op onderzoek uit. Hij wil de waarheid achter de ontvoering achterhalen.

Tune in for Love

Tune in for Love of in het Koreaans Yuyeolui Eumagaelbeom speelt zich af in 1994 tijdens de IMF-crisis. In dit prachtige liefdesverhaal leren twee mensen elkaar kennen tijdens het uitwisselen van hun verhalen tijdens een radio-uitzending. Ze worden verliefd maar door de crisis is het lastig om elkaar te zien. Ze raken gescheiden maar door middel van-emails houden ze toch contact.

Steel Run

In deze film uit 2017 wordt de verhouding tussen Noord en Zuid-Korea duidelijk. Een coup in Noord-Korea dwingt een spion om met de gewonde leider van het land naar Zuid-Korea. Hij wil hem in leven houden en proberen om een oorlog te voorkomen.

Pandora

De explosie van een verwaarloosde kerncentrale door een aardbeving zorgt voor een precaire situatie. Een medewerker van de centrale probeert alles eraan te doen om het land voor een enorme kernramp te behoeden.

Psychokinesis

Deze komische superheldenfilm uit 2018 gaat over een man met bovennatuurlijke krachten. Hij schiet zijn dochter die hij lang niet meer heeft gezien te hulp, als ze alles dreigt te verliezen wat ze heeft opgebouwd.

Lucid Dream

Een onderzoeksjournalist is al drie jaar zijn ontvoerde zoon uit het oog verloren. In deze meeslepende scifi-thriller probeert hij met een detective en een vriend die psychiater is via zijn dromen zijn kind weer op te sporen.

Seoul Searching

Verschillende Koreaanse tieners die afkomstig zijn uit een ander land gaan met zijn allen in 1986 op kamp in Seoul. Ze willen meer leren over hun culturele achtergrond. Dat zorgt voor komische momenten en natuurlijk drama.

The Drug King

Ma-yak-wang, oftewel The Drug King is een waargebeurd verhaal over een drugsbaron uit de Koreaanse stad Busan. Het verhaal laat zien hoe hij in de jaren ’70 zijn imperium opbouwt terwijl een officier van justitie dat probeert te voorkomen.

Svaha: The Sixth Finger

De Koreaanse predikant Park onderzoekt verschillende sektes. Dit keer is hij door een bevriende Boeddhistische monnik gevraagd om nieuwe mysterieuze groep te onderzoeken. Ondertussen onderzoekt een politieagent een moord waarbij de vermoedelijke dader lid is van die sekte.

Illang: The Wolf Brigade

Ook deze film gaat over de relatie tussen Noord en Zuid-Korea. Het verhaal speelt zich af in 2029 waarbij de twee landen een gezamenlijke regering willen vormen. De film volgt een elite-eenheid die vecht tegen terroristen die de hereniging willen tegenhouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen