Beste OLED-tv volgens de consumentenbond is nu flink goedkoper

Deals Jeroen Kraak 2 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Ben je op zoek naar een OLED-tv? De beste televisie (van LG) volgens de Consumentenbond is nu goedkoper.

De Consumentenbond test bijna alles met een stekker, inclusief OLED-tv’s. Dit helpt consumenten bij het kiezen van de beste smart-tv voor hun behoeften. In januari van dit jaar testte de Consumentenbond de LG C3 OLED, die werd bekroond met de classificatie “best getest”. Nu kun je deze smart-tv op verschillende plekken voordeliger aanschaffen.

Hoewel het beste moment om een nieuwe smart-tv te kopen vaak net voor grote sportevenementen zoals het EK is, is er eigenlijk nooit een verkeerd moment om te investeren in een hoogwaardige televisie. Bij voorkeur kies je dan voor een model dat jarenlang meegaat, zoals een OLED-tv vanwege de uitstekende beeldkwaliteit.

De LG OLED C3 is de beste OLED-tv volgens de consumentenbond

LG is een van de topmerken als het om OLED-tv’s gaat. De C-serie is een van de beste smart-tv-lijnen van het bedrijf. Hoewel de C3 in 2023 werd geïntroduceerd, is het nog steeds een echte topper.

Het 55-inch model is nu extra goedkoop bij verschillende webwinkels. De pixels van dit model zijn helderder dan die van zijn voorganger dankzij het Light Boosting Algorithm, Light Control Architecture en andere functies die worden aangestuurd door de nieuwe a9 AI Processor 4K Gen6.

Beste OLED-tv volgens de consumentenbond is nu flink goedkoper
(Afbeelding: LG)

Deze smart-tv ondersteunt natuurlijk ook Dolby Vision en Atmos. De speciale filmmaker-modus zorgt ervoor dat je films en series precies ziet zoals de maker het bedoeld heeft.

Naast het kijken van films en series is deze OLED-tv ook ideaal voor gaming. Met HDMI 2.1 biedt de tv een verversingssnelheid van 120 Hz en een reactietijd van 0,1 ms, waardoor je games in de beste kwaliteit kunt spelen.

Prachtig ontwerp tegen een goedkopere prijs

Daarnaast is het ontwerp van de tv uitstekend. De schermranden zijn erg smal, waardoor je niet snel wordt afgeleid tijdens het kijken. Het dunne scherm past ook gemakkelijk in elk interieur. WebOS 23 zorgt ervoor dat je OLED-tv een echte smart-tv is. Het is een van de beste besturingssystemen voor televisies op dit moment en toont je series als nooit tevoren.

De LG C3 OLED 55-inch kostte bij de lancering nog 2099 euro, maar inmiddels is de prijs flink gezakt. De huidige prijs ligt rond de 1.399 euro, maar er zijn nu flink wat winkels die daaronder zitten. Zo betaal je bij Bol nu 1.199 euro en kost hij bij Plasmavisie zelfs 1.138 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen