Dit zijn de 10 beste Netflix-films van 2023 volgens Rotten Tomatoes

Films & Series Sam Dille 26 nov 2023
Leestijd: 4 minuten

Het jaar 2023 loopt alweer op zijn eind. Hoogste tijd om de balans op te maken. Wat waren dit jaar de allerbeste Netflix-films? Rotten Tomatoes geeft je het antwoord.

Netflix heeft behoorlijk wat films uitgebracht in 2023. Van het bloedstollende Nowhere tot het langverwachte vervolg op Extraction. Critici hebben natuurlijk alle Netflix Originals bekeken en hun mening gedeeld op Rotten Tomatoes. Sommige titels kwamen beter uit de verf dan andere.

Dit zijn de 10 beste Netflix-films uit 2023 volgens Rotten Tomatoes

Rotten Tomatoes beoordeelt films met een percentage tussen de 0 en 100. Dit percentage geeft het aantal positieve reviews weer. Een percentage van 100 procent zou dus betekenen dat de film geen negatieve reviews heeft ontvangen. Eens kijken of Netflix er een aantal tussen heeft zitten dit jaar.

#10 The Killer (score 85%): dé sensatie op Netflix van dit moment

Genre: actiethriller

Deze sensationele film is een regelrechte hit op Netflix. Het verhaal volgt een huurmoordenaar die bekendstaat als ‘The Killer’. Hij wordt ingehuurd voor een laatste opdracht, maar komt in een gevaarlijk kat-en-muisspel terecht als hij ontdekt dat er een complot tegen hem is gesmeed.

#9 John Mulaney: Baby J (score 86%)

Genre: stand-up comedy

John Mulaney: Baby J is een comedy special van de bekende komiek John Mulaney. In deze special deelt hij zijn hilarische en absurde kijk op het leven. Met onderwerpen variërend van zijn jeugd tot volwassen worden en alles daartussenin. Het is een show vol grappige verhalen en scherpe humor.

#8 Rustin (score 86%)

Genre: drama

Deze Netflix-film is geregisseerd door voormalig president Barack Obama. Het is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Rustin, een jonge kunstenaar die worstelt met zijn creativiteit en zijn plaats in de wereld. Hij gaat op een reis van zelfontdekking en probeert zijn passie en doel in het leven te vinden. Het is een inspirerend verhaal over persoonlijke groei en het volgen van je dromen.

#7 Fair Play (score 86%): een toxische relatie op Netflix

Genre: drama

Fair Play is een intrigerende film over macht en ego. Het verhaal gaat over Emily en Luke, een gelukkig liefdeskoppel. Maar wanneer er een belangrijke promotie op het werk komt, verandert hun relatie. De dynamiek tussen hen wordt giftig en ze worden steeds competitiever tegen opzichte van elkaar. De film onderzoekt de prijs van succes en de duistere kant van ambitie.

#6 Wham! (score 89%)

Genre: documentaire

In 1982 waren George Michael en Andrew Ridgeley pas tieners toen ze begonnen met WHAM! Ze waren op een missie om de wereld te veroveren. Nu, voor het eerst, vertellen ze zelf het geweldige verhaal van hoe ze in slechts vier jaar tijd de hitlijsten over de hele wereld veroverden met tijdloze popsongs.

#5 You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah (score 91%)

Genre: komedie

Stacy en Lydia zijn beste vriendinnen die altijd gedroomd hebben van geweldige bar mitswa’s. Maar het wordt behoorlijk grappig als jongens hun vriendschap en plannen in de war brengen. Het is een hilarische Netflix-film vol avontuur en echte vriendschap.

#4 Nimona (score 94%)

Genre: avontuur

Wanneer Ballister Boldheart, een ridder in een middeleeuwse fantasiewereld, vals beschuldigd wordt van een misdaad, is Nimona, een rebelse tiener, de enige die hem kan helpen. Gelukkig heeft ze een speciale gave: ze kan van vorm veranderen! Samen gaan ze op avontuur om Ballisters onschuld te bewijzen. Het is een Netflix-film voor het hele gezin.

#3 They Cloned Tyrone (score 95%)

Genre: sci-fi/komedie

They Cloned Tyrone is een Netflix-film die draait om het mysterie van een geheime kloonoperatie. Het verhaal volgt Tyrone, een normale man uit een buitenwijk, en zijn vrienden als ze ontdekken dat er iets vreemds aan de hand is. Ze komen erachter dat Tyrone mogelijk gekloond is en gaan op onderzoek uit om de waarheid te achterhalen.

#1 Pamela, a love story (score 96%): de beste Netflix-docu van het jaar

Genre: documentaire

Volgens Rotten Tomatoes is er een gedeelde eerste plek. De eerste winnaar is een intiem en nietsverhullend portret van ‘s werelds bekendste blondine, Pamela Anderson. We krijgen een kijkje in haar privéleven, carrière en alles daartussenin. Het is een verhaal waarin je ziet hoe Pamela van een gewoon meisje uit een klein stadje uitgroeit tot een wereldwijd sekssymbool, actrice, activist en moeder.

#1 The Wonderful Story of Henry Sugar (score 96%)

Genre: avontuur/komedie

De andere winnaar is een Netflix-film gebaseerd op een boek van Roald Dahl. De film vertelt het verhaal van Henry Sugar, een rijke man die een bijzondere gave ontdekt – hij kan door kaarten heen kijken en de toekomst voorspellen. Maar in plaats van zijn krachten voor eigen gewin te gebruiken, besluit Henry ze te gebruiken om anderen te helpen.

Barbie tot Oppenheimer: dit zijn de 10 meest succesvolle films van 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen