LG, Samsung en meer: dit zijn de beste smart-tv’s van 2024

Televisies Sam Dille 1 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Het is best een gedoe om de smart-tv te kiezen, met de grote hoeveelheid aan opties die je hebt. Wij helpen je uit de brand met onze favoriete modellen van onder andere Samsung en LG.

Met een smart-tv kun je veel meer dan alleen televisie en films kijken. Dankzij een slimme televisie heb je toegang tot verschillende games, apps en streamingdiensten, zoals Netflix, YouTube, Spotify en veel meer, rechtstreeks vanaf je tv. Een onmisbare gadget voor je Smart Home.

Het kiezen van een goede optie is alleen niet zo makkelijk als je misschien denkt. Wij hebben een paar opties voor je klaar staan om je op weg te helpen.

De beste smart-tv’s van dit moment

We hebben ons gericht op de beste allround tv’s, waarbij we vooral hebben gelet op de beeldkwaliteit, geluidskwaliteit, functies en gaming-mogelijkheden. Hier komen ze.

#1 Samsung S90C

De Samsung S90C is een echte uitblinker in onze lijst vanwege zijn spectaculaire beeldkwaliteit, strak ontwerp en gaming-prestaties. Met toegang tot QD-OLED-technologie is de slimme televisie echt waar voor je geld.

Hoewel de smart-tv niet perfect is en duurdere modellen hem kunnen overtreffen in helderheid, biedt de S90C een compleet pakket met uitstekende contrastniveaus, kleuren en gaming-functionaliteiten.

Netflix wordt overbodig door deze service met gratis films en series voor Samsung en LG. Smart-tv
De S90C (Afbeelding: Samsung)

#2 LG B3

De LG B3 is een betaalbare optie, met uitstekende beeldkwaliteit en gaming-prestaties. De televisie biedt diepe zwarttinten en dynamische kleuren, maar mist hoge helderheidsniveaus in vergelijking met concurrenten. Desondanks is de B3 ideaal voor film- en tv-kijken, met Dolby Vision HDR-ondersteuning.

Voor gaming biedt de Game Optimizer-functie veel fijne mogelijkheden. Hoewel het geluidssysteem niet heel bijzonder is en de standaard niet erg hoogwaardig aanvoelt, blijft de LG B3 een goede keuze voor wie op zoek is naar een goede smart-tv.

LG B3
De B3 (Afbeelding: LG)

#3 Sony A80L smart-tv

Ben je een liefhebber van smart-tv’s met een geweldige geluidskwaliteit, dan moet je bij de Sony A80L zijn. De televisie heeft een indrukwekkende geluidskwaliteit dankzij de Acoustic Surface+-technologie. Het geluid is krachtig en ruimtevullend, direct uit het scherm zelf.

De A80L biedt ook prachtige beelden met scherpe details en nauwkeurige kleurverwerking. Voor gamers is de televisie iets minder geschikt, aangezien er slechts twee HDMI 2.1-poorten zijn. De Smart TV ondersteunt ook geen Dolby Vision-gaming op 120Hz.

Sony A80L OLED-tv. Anders dan Samsung en LG
De A80L (Afbeelding: Sony)

#4 Hisense U8K

De Hisense U8K is de perfecte keuze voor fanatieke gamers. De smart-tv biedt namelijk een breed scala aan gamefuncties voor een betaalbare prijs. Zo is de televisie voorzien van Dolby Vision-gaming en een verversingssnelheid van 120 Hz. Met een mini-LED-scherm biedt de U8K heldere beelden en diepe zwarttinten, ideaal om zowel overdag als ‘s nachts te kijken.

Hisense U8K, beter dan Samsung en LG?
De U8K (Afbeelding: Hisense)

#5 Samsung S95C

De Samsung S95C is een baanbrekende smart-tv met indrukwekkende helderheid en kleurprestaties, waardoor de beelden net echt lijken. De televisie levert ook fantastische prestaties bij het afspelen van HDR-video’s en biedt diepere kleuren en verbeterde kleurvolume.

Samsung S95C
De S95C (Afbeelding: Samsung)

#6 LG C3 smart-tv

De LG C3 is een veelzijdige tv die uitblinkt in beeldkwaliteit, gamingfuncties en Smart TV-mogelijkheden. Met diepe zwartwaarden en heldere kleuren biedt de televisie een schitterende kijkervaring voor films en tv-programma’s. De tv heeft ook uitgebreide gamingfuncties, waaronder ondersteuning voor Dolby Vision, VRR en 4K 120Hz op alle HDMI-poorten.

LG C3 Smart tv
De C3 (Afbeelding: LG)

Smart Home 101: de meest gemaakte fouten door beginners

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen