Sabine Schults
Sabine Schults Films & Series 26 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom Better Call Saul nog altijd dé serie voor Breaking Bad-fans is

Better Call Saul is nog altijd dé serie die je als Breaking Bad-fan niet mag missen. De prequel geeft namelijk antwoorden op heel wat vragen waar je als Breaking Bad-kijker mee achterblijft. Maar er zijn meer redenen…

Breaking Bad was een enorme hit. Dat is ook wel te zien aan de hoge IMDb-score van maar liefst 9,5. Met een IMDb-score van 9 doet de prequel met hoofdrol voor Saul Goodman (a.k.a Jimmy McGill) daar echt niet voor onder. Better Call Saul mag dan ook met recht een van de beste spin-offs ooit genoemd worden.

Better Call Saul is dé serie voor iedere Breaking Bad-fan

Lang niet alle prequels doen recht aan de serie waar ze uit voortkomen, maar bij Better Call Saul is dat zeer zeker wel het geval. De serie geeft duiding aan het verhaal van Breaking Bad, door in het achtergrondverhaal van de louche advocaat Saul Goodman te duiken.

Een van de belangrijkste vragen die je als Breaking Bad-fan hebt, is waarschijnlijk wat er nu precies met Saul gebeurd is ná die serie. Het mooie is dat je daar in de prequel zeker antwoord op krijgt. Je krijgt namelijk niet alleen een inkijkje in het verleden, maar ook in de toekomst. De losse eindjes worden daarmee eindelijk aan elkaar geknoopt.

Meer van Mike, Gus en Nacho

Daarnaast legt Better Call Saul in grote lijnen uit hoe Jimmy McGill veranderd is in de beruchte advocaat Saul Goodman. Je krijgt te zien welke invloeden en gebeurtenissen hem zover gebracht hebben. Ook kom je er achter dat hij zonder deze gebeurtenissen Heisenberg nooit en te nimmer zou hebben ontmoet.

Je ziet in Better Call Saul bovendien een hoop (van je favoriete) Breaking Bad-personages opduiken, onder wie Mike Ehrmantraut, Gus Frings en Nacho Varga. Door de prequel te kijken kom je er onder achter waarom Gus zoveel haat heeft jegens Hector Salamanca en waarom Mike zo zijn best doet om Jesse Pinkman te redden.

Mike Ehrmantraut in Better Call Saul
Ook Mike is weer prominent aanwezig in de prequel. (Afbeelding: Netflix)

Als dit niet genoeg redenen zijn om Better Call Saul te kijken als Breaking Bad-fan, weten wij het ook niet meer. Het is een van de weinige prequels die zo goed verweven is met het origineel, maar ook opzichzelfstaand is BCS een echt pareltje te noemen.

Breaking Bad: zoveel verdiende Bryan Cranston, Aaron Paul en de overige cast

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!