Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Apple 10 apr 2010
Leestijd: 4 minuten

Binnen 5 min. kopen in de US iTunes Store

In Nederland en België blijft Apple’s iTunes Store toch een karig buurtwinkeltje in vergelijking met de Verenigde Staten. Wie hier meer wil kopen dan muziek komt niet verder dan drie korte filmpjes van Pixar  terwijl de Amerikaanse Store uit z’n voegen barst van de duizenden films, tv shows en videoclips die te koop én te huur zijn, in High Definition!

One More Thing kan dit onrecht niet langer onder ogen zien. Wij verdienen meer dan alleen muziek in de Benelux.Gelukkig kan dat! OMT legt je uit hoe je binnen 5 minuten aankopen kan doen in de US iTunes Store, gewoon met je eigen credit card of PayPal account. In hoeverre dit legaal is laten we in het midden. Zie het als een stil protest tegen de gebrekkige iTunes winkels van Nederland en België, zij het op eigen risico.

Stap 1: iTunes Gift Cards
De grootste hobbel voor het kopen in de Amerikaanse iTunes Store is, hoe kan het ook anders, betalen. Europese creditcards worden simpelweg niet geaccepteerd. Nu is het via omwegen mogelijk een Amerikaanse creditcard aan te vragen, maar die methode is ingewikkeld en duur. Het kan eenvoudiger, met iTunes Gift Cards.

iTunes Gift Cards zijn kartonnen kaartjes met iTunes tegoed. Je kan ze in winkels kopen met een tegoed van $10, $15, $25 of $50. Een code op de kaart vertegenwoordigt die waarde. Websites als Maximus Cards verkopen deze Amerikaanse iTunes Gift Cards, maar in plaats van het kaartje op de post te doen, sturen ze je de code direct per e-mail. Uiteraard moet je wel meer betalen voor deze dienst. De kaarten zijn 20 tot 25 procent duurder. Zet daar echter de gunstige dollar-euro wisselkoers tegenover en je realiseert je dat je in euro’s nog altijd minder betaalt dan in je eigen iTunes Store. Betalen kan met creditcard of PayPal.

Met de code die Maximus Cards je toestuurt heb je nu ‘recht’ op het doen van aankopen in de Amerikaanse iTunes Store. Je hebt daarvoor alleen nog wel een account nodig.

Stap 2: US iTunes Store account
Om te kunnen kopen in de Amerikaanse iTunes Store moet je een nieuw, Amerikaans iTunes Store account aanmaken. Daarvoor moet je eerst naar de Amerikaanse iTunes Store gaan. Hiervoor scroll je naar beneden in de iTunes Store. Rechtsonder zie je een bolletje met de Nederlandse of Belgische vlag. Door er op te klikken krijg je een overzicht met alle landen. Linksboven kies je voor ‘United States’.

Het Amerikaanse filiaal van de iTunes Store lacht je nu al tegemoet met alle vormen van media die er te halen zijn. Je kan er echter nog niets doen zonder account. Daarom klik je rechts boven op ‘Log in’. Je krijgt dan de optie om een nieuw account aan te maken. Het eerste invulscherm is een fluitje van een cent. Vul een e-mailadres in dat bij Apple nog niet bekend is als ‘Apple ID’ en de rest spreekt voor zich.

Het volgende invulveld vergt meer creativiteit. Om te beginnen vul je hier de iTunes Gift Card code die je per mail hebt ontvangen van Maximus Cards. iTunes accepteert dit als een betalingsmethode waardoor je geen creditcardgegevens hoeft in te vullen. Wel is het nodig om, na het opgeven van je eigen naam, een bestaand Amerikaans adres te vinden, inclusief postcode en telefoonnummer. Apple checkt of de postcode en het telefoonnummer overeenkomen met de ingevulde woonplaats maar verder gebeurt er niets met die gegevens. Een korte Google actie levert je zo adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer van een willekeurig bedrijf in een willekeurige Amerikaanse stad. Zodra je die gegevens hebt ingevoerd is je Amerikaanse iTunes account klaar voor gebruik. Het is aan te raden voor een Amerikaanse staat te kiezen waar geen belasting wordt geheven over verkopen. Een voorbeeld hiervan zijn Delaware en Alaska.

Stap 3?
Er is geen stap 3! Je kan nu naar hartelust films en tv programma’s kopen en huren en ze bekijken in iTunes of op je iPod of iPhone. Wie zich al gelukkig mag prijzen met een iPad kan met z’n Amerikaanse account iBooks en iWork voor de iPad downloaden. Ben je door je credits heen? Dan koop je gewoon een nieuwe Gift Card. Vervolgens vind je rechtsboven in de iTunes Store de optie ‘Redeem’. Daar vul je de nieuwe code in waarmee je iTunes tegoed weer wordt aangevuld.

OMT wenst je vel plezier met al het moois dat de Amerikaanse iTunes Store te bieden heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!