De bizarre toiletrobot die laat zien dat we te lui zijn om onze eigen kont af te vegen

Gadgets Jeroen Kraak 9 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Als tech-journalist zie je de meest vernuftige gadgets voorbijkomen, maar soms gaat het echt een stapje te ver. Wat te denken van deze bizarre robot voor het toilet?

Luisteraars van de podcast wisten het al: ik kan me soms best wel druk maken over de nieuwste gadgets. Toch is er een uitvinding die me compleet verbaasd heeft achtergelaten: een toiletrobot.

De bizarre robot voor het toilet

Laat ik beginnen te zeggen dat ik het idee niet eens raar vind: een robot die je toilet schoonmaakt. Het kan een behoorlijk stinkend klusje zijn, dus is enige hulp natuurlijk wel fijn. Maar dan moet het natuurlijk wel echt goed zijn.

Deze robot is dat sowieso niet. Voordat je ‘m klaar hebt gezet, heb je al vijf toiletten zelf kunnen schoonmaken. Je zet ‘m eerst vast tussen de bril en de pot. Dan moet die nog aan en vervolgens reinigt de robot ontzettend traag. Daarvoor moet je ook nog eens 399 dollar lappen.

De reclame is nog aparter

Er is zelfs een reclame van gemaakt. Ik dacht eerst dat het een sketch was van Saturday Night Live of Arjen Lubach, maar de video van Altan Robotech bleek echt te zijn. Dat is hetgeen wat me in totale verwondering heeft achtergelaten.

Ik snap dat het natuurlijk best pittig is om een reclame te maken over een robot die het toilet reinigt. Je wil geen spetterpoep tegen de cameralens. Maar laat daar nou net het probleem niet zitten. Het gaat vooral om de absurdistische manier hoe ze het product willen verkopen.

En ik ga helaas iets moeten bekennen: ik heb te veel Tell Sell-reclames in mijn leven gezien. In de video’s zaten weinig hoogtepunten op de Flavorwave Turbo Oven van Mr. T en de zingende vis na. Die twee zijn legendarisch natuurlijk. Maar deze video van een robot in een toilet?

Misschien moet ik het product gewoon omarmen na deze reclame. Figuurlijk dan, want knuffelen met een toiletborstel is het laatste wat ik wil. Dat doe ik natuurlijk alleen maar naast het toilet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen