De verschrikkelijke Bollywood-versie van Harry Potter die je gratis kan kijken

Films & Series Lucas van de Wetering 19 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Bollywood zijn eigen versie van Harry Potter genaamd Aabra Ka Daabra is een verschrikkelijk slechte film die je gratis kan kijken op YouTube.

Harry Potter is een van de bekendste franchises in de hele wereld. Het begon als een boekenreeks in 1997, maar kreeg hier al snel een goed ontvangen film-reeks bij. Ook zijn ze op dit moment bezig met een Harry Potter-serie op HBO Max.

Maar deze Harry Potter-content was nog niet genoeg volgens Bollywood. In 2004 kwam er een bijzondere versie uit van de bekende tovenaarsfilm, alleen dan net iets anders. De film heet Aabra Ka Daabra en het is een verschrikkelijke film die hilarisch is om te kijken. En hij is gewoon te zien op YouTube.

De Bollywood Harry Potter

Aabra Ka Daabra volgt, net als Harry Potter, een groepje kinderen op een magische school. Alleen in de Bollywood-film heet deze school geen Hogwarts of Zweinstein, maar Aabra Ka Daabra. Terwijl ze naar deze school gaan om magie te leren, komen ze achter duistere geheimen die te maken hebben met het hoofdpersonage.

De Bollywood-versie van Harry Potter volgt het verhaal van Shanu, een twaalfjarige jongen. Hij woont samen met zijn vader en moeder Rahul en Shivani Singh. Rahul is een goochelaar en ontsnappingskunstenaar, maar wanneer hij een keer bezig is met een truc gaat alles fout. Hij sluit zichzelf op in een doos en laat deze in de oceaan vallen, maar hij ontsnapt nooit uit de doos en hij overlijdt. Of daar gaan we tenminste vanuit.

Deze tragedie zorgt ervoor dat Shanu en zijn moeder in slechte omstandigheden komen te wonen. Maar wanneer Shanu een gesponsorde wedstrijd wint mag hij zelf kiezen naar welke school hij wil gaan. En uiteraard kiest de Bollywood-Harry Potter ervoor om naar de toverschool Aabra Ka Daabra te gaan. Maar er is meer in deze school aan de hand alleen magie, en het heeft allemaal te maken met Rahul.

Aabra Ka Daabra is zeker een ervaring

Aabra Ka Daabra probeert niet te verstoppen dat het een knock-off is van Harry Potter. Zo vliegen ze in de film niet op bezemstelen, maar op vliegende tapijten (Alladin is blijkbaar naar Aabra Ka Daabra geweest), Op deze vliegende tapijten spelen ze, net als in Harry Potter, een sport. Tijdens een match van deze sport, die je speelt met een vlag, wordt Shanu betovert door een docent. Komt erg bekend voor of niet?

Maar Bollywood gooit wel zijn creativiteit in de strijd voor Aabra Ka Daabra. Er is iets in de film dat je niet tegen komt in Harry Potter; een vliegend Thanos-hoofd? Het is niet echt Thanos natuurlijk, maar het lijkt er wel verdacht veel op. Het wezen is het hulpje van de kwaadaardige docent. Verder zit om een of andere reden Casper het Spook met een slaapmutsje ook in de Bollywood-film.

Natuurlijk zou Aabra Ka Daabra geen Bollywood film zijn zonder een paar overheerlijke dance-breaks. Op meerdere punten beginnen ze plots te dansen, maar het beste optreden is toch wel rond het 1:47:00-punt. Het klinkt misschien sarcastisch, maar het is oprecht heel goed. Even een paar minuten puur genot.

De verschrikkelijke Bollywood-versie van Harry Potter die je gratis kan kijken
(Afbeelding: Creative Eye Studios)

De Bollywood-versie van Harry Potter is gratis te kijken op YouTube en het is absoluut een aanrader. Je begrijpt niet heel veel van de film doordat het in Hindi is, maar je kan er desnoods voor kiezen om automatisch ondertiteling vertalen aan te zetten. Toch is het niet per se nodig, want het verhaal is niet de reden waarom Aabra Ka Daabra zo heerlijk slecht is. Aabra Ka Daabra is een prachtige gratis Bollywood-ervaring.

Gratis Netflix-alternatief is de hemel voor hilarische Bollywood-films

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen