Zombies dragen schuld voor groot nadeel Call of Duty Modern Warfare 3

Games Jeroen Kraak 3 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Wil je Call of Duty: Modern Warfare 3 spelen? Bereid je dan alvast maar voor op een enorme download- en installatietijd voor de game. Volgens Activision komt dit door zombies.

Uiteraard spreekt Activision niet over zijn eigen medewerkers, maar heeft dit alles te maken met de zombiemodus in de game zelf.

De enorme omvang van Call of Duty: Modern Warfare 3

Het is bijna zover: Call of Duty: Modern Warfare 3 komt er snel aan. Een aantal spelers die early access voor de game hebben gekocht, mogen nu al aan de slag. Toch valt er, voordat je de game ook maar een seconde hebt aangeraakt, iets op: de enorme omvang.

Spelers die al toegang hebben tot Call of Duty: Modern Warfare 3 melden dat ze 200 gigabyte schijfruimte nodig hebben. Spelers op de PlayStation 5 melden zelfs 240 gigabyte. De game neemt dus aanzienlijke ruimte in beslag op je SSD.

Overigens hoeft de game niet per se zo groot te zijn. Je hebt de mogelijkheid om gedeeltes te installeren. Zo kun je ervoor kiezen om via het Call of Duty HQ verschillende delen te installeren, zoals bijvoorbeeld de campagne. Als je alles hebt geïnstalleerd, kun je op die manier ook weer ruimte vrijmaken. Ideaal als je bepaalde delen niet actief speelt.

Niet echt een verrassing

Hoewel sommige gebruikers klagen over de ruimte die ze moeten vrijmaken op hun PlayStation 5 of Xbox Series S/X, verdedigt Activision zichzelf sterk. De omvang van de game wordt toegeschreven aan de grote hoeveelheid content die al op de eerste dag beschikbaar is, waaronder een uitgebreide open wereld voor Zombies, kaartbestanden voor de huidige Call of Duty: Warzone en ondersteuning voor items die worden overgedragen vanuit Modern Warfare 2.

Toch komt de omvang van Call of Duty: Modern Warfare 3 niet helemaal als een verrassing. Het tweede deel was al goed voor 150 GB aan schijfruimte.

Call of Duty: Modern Warfare 3 is al beschikbaar voor vroege toegang en de officiële releasedatum is gepland op 10 november.

PlayStation Plus dropt nieuwe gratis games voor november

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen