Jelle van Es
Jelle van Es Games 2 aug 2019
Leestijd: 3 minuten

[PREVIEW] Call of Duty: Modern Warfare – zo goed is Gunfight

Tijdens het Call of Duty: Modern Warfare-multiplayer evenement heb ik meer kunnen spelen dan enkel de traditionele multiplayer. Als je daar wat meer over wilt lezen, dan raad ik je aan dit stuk te lezen. Het was echter ook mogelijk om kennis te maken met Gunfight, een compleet nieuwe modus voor de game en eentje die leuker is dan dat ik van te voren had verwacht.

Call of Duty: Modern Warfare Gunfight

In Call of Duty: Modern Warfare Gunfight speel je potjes in een twee tegen twee stand. Daarmee is het een ideale modus om samen met een vriend te spelen en online goed overleggen. In elke ronde is het de bedoeling dat je de twee tegenstanders verslaat. Lukt dat niet binnen de tijd, dan is er in het midden van de map nog een vlag. De persoon die deze pakt, pakt dan de winst voor zijn team. En het team dat als eerste zes rondes weet te winnen, wordt als winnaar uitgeroepen.

Call of Duty Modern Warfare Gunfight
(Bron: Activison/Jelle van Es)

In elke ronde dat je speelt krijg je een standaard uitrusting die alle spelers hebben. Daardoor speel je dus de ene ronde met een shotgun en de keer daarop ga je los met een sniper. Het verschil in wapen kan gelijk eenverschil in tactiek betekenen. Wanneer je met een combinatie tussen een shotgun en een missile launcher speelt, dan kun je die laatste tegen een muur aan schieten waar de tegenstander om het hoekje staat te wachten en hem of haar via de blast uit te schakelen.

Call of Duty Modern Warfare Gunfight
Bron: Activision

Maar het belangrijkste is de samenwerking met je partner. Je wilt elkaar goed informeren over wat er gaande is. De maps waarop je speelt zijn erg klein en het is zodoende vaak wel duidelijk waar de tegenstander zich bevindt. Het is dan aan jou om goed af te spreken wat je gaat doen. Het mooiste is natuurlijk als je maatje de ene vijand weet af te knallen via een goed gemikt schot en je dan de tegenstander uitdaagt om naar dat maatje toe te gaan. Tegelijkertijd loop jij dan snel om en knal je de tegenstander in zijn rug.

Communicatie is belangrijk

Ik heb in totaal drie potjes gespeeld, die allemaal op een andere map gespeeld werd. De maps zelf zijn behoorlijk symmetrisch en overzichtelijk. Dat komt goed uit, want op die manier is de communicatie ook een stuk duidelijker. Het beste is om samen met een maatje naast je te spelen. Net als bij het dubbelspel in tennis kun je dan na elk gewonnen potje even een korte boks uitdelen en daarna gelijk weer te focussen op de volgende ronde.

Call of Duty Modern Warfare Gunfight

Ik heb uiteindelijk epische momenten meegemaakt. Denk daarbij aan een één tegen één gevecht waarbij mijn maatje het opnam tegen de overgebleven tegenstander. Ze zaten om elkaar heen te cirkelen, totdat mijn maat van boven naar beneden sprong en met een shotgun vanuit de lucht de tegenstander afknalde. Of wat te denken van een potje met snipers en pistolen. Daarbij ging in rechtsom en mijn maatje linksom. Die laatste werd gelijk onder vuur genomen door de vijand en kon dus niet weg. Ik wist echter de andere tegenstander af te knallen, kon omlopen en vond uiteindelijk in het hutje de andere tegenstander liggen met zijn sniper gericht op mijn maatje. Met een mes in zijn rug was de ronde gewonnen en werd er weer een boks uitgedeeld.

Call of Duty Modern Warfare Gunfight

Van te voren had ik niet verwacht dat ik zoveel lol zou hebben met deze modus, maar uiteindelijk was het echt heel erg tof en wat mij betreft een goede toevoeging aan de game. Call of Duty: Modern Warfare verschijnt op 25 oktober en is dan beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over de game? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!