Canva is hét gratis Photoshop-alternatief, maar wat maakt het zo goed?

Apps Sam Dille 4 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Photoshop is naast het bewerken van foto’s, ook een geweldige tool om toffe ontwerpen te maken. Eén nadeel: de dienst is een tikkeltje duur. Gelukkig is er nóg een handig platform waar je helemaal niet voor hoeft te betalen. Maak kennis met Canva.

Canva is een populaire ontwerptool die de afgelopen jaren veel aandacht heeft gekregen. Het platform biedt een breed scala aan functies en tools waarmee iedereen makkelijk verbluffende ontwerpen kan maken. Zelfs als je nog niet veel ervaring hebt.

Waarom Canva het perfecte alternatief voor Photoshop is

Canva is gratis te gebruiken wat, ondanks dat het daardoor zijn beperkingen kent, natuurlijk het grootste voordeel is. Minder premium-sjablonen en minder projecten in de cloud kunnen tegenvallen, maar zonder ook maar een cent uit te geven is het programma geweldig.

Hoe dat komt? Nou, door onderstaande functies:

#1 Gebruiksvriendelijke interface

Veel mensen die Photoshop voor het eerst gebruiken schrikken zich dood van alle verschillende tools die er op het platform te vinden zijn. En hoe moeilijk alles te vinden is. Bij Canva is er geen enkele reden tot paniek.

Het platform is zeer eenvoudig te gebruiken, zelfs voor mensen die geen ervaring hebben. Je kunt snel en makkelijk de functies vinden die je nodig hebt en ontwerpen binnen een paar klikken aanpassen.

Canva: hét alternatief voor Photoshop
Van alle markten thuis! (Afbeelding: Canva)

#2 Canva heeft breed scala aan sjablonen

Bij Photoshop is het soms moeilijk om te bepalen waar je moet beginnen. Een helpende hand is dan geen overbodige luxe. Canva biedt een uitgebreide selectie sjablonen die je kunt gebruiken om verschillende ontwerpen te maken.

Je kunt zoeken op verschillende categorieën. Bijvoorbeeld berichten op sociale media, presentaties, visitekaartjes en meer. Er zijn ook sjablonen beschikbaar voor specifieke sectoren, zoals onderwijs, gezondheidszorg en financiën.

#3 Aanpasbare ontwerpen net als Photoshop

Met Canva kun je jouw ontwerpen op verschillende manieren aanpassen. Zo kun je het lettertype, de kleur en de grootte van de tekst wijzigen, afbeeldingen toevoegen en je eigen afbeeldingen uploaden.

De functie geeft je de flexibiliteit om ontwerpen te maken die passen bij jouw merk of persoonlijke stijl.

Foto bewerken op Canva
Een foto uitlijnen en bewerken. (Afbeelding: Canva)

#4 Gebruik Canva met een maatje

Als je met een vriend of collega aan een project werkt, maakt Canva het gemakkelijk om samen te werken.

Je kunt ontwerpen met anderen delen, opmerkingen achterlaten en tegelijkertijd aan hetzelfde ontwerp werken.

#5 Werken op je smartphone

Canva heeft een mobiele app waarmee je makkelijk onderweg ontwerpen kunt maken. De app is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten en biedt veel van dezelfde functies als de desktopversie.

Deze applicatie is perfect voor momenten waarop je ontwerpen moet maken als je weinig tijd hebt, of niet in de buurt van een computer bent.

5 programma’s die je foto’s perfect maken met AI

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen