CES 2023: dit zijn de 5 allerbeste gadgets in Las Vegas

Tech Mark Hofman 8 jan 2023
Leestijd: 4 minuten

CES 2023 is bijna ten einde. Maar goed ook, want WANT-hoofdredacteur Mark wordt met de dag een grotere nerd. Komt door alle mooie gadgets die hij deze week in Las Vegas te zien kreeg. Maar wat zijn de favorieten?

Een keuze maken tussen alle producten die ik de afgelopen week heb gezien is lastig. Al zijn er natuurlijk altijd gadgets die het meeste indruk weten te maken of je het meeste bijblijven. Reden genoeg om dat eens op een rijtje te zetten.

CES 2023: de 5 beste gadgets in Las Vegas

Las Vegas is ontzettend goed voor me geweest de afgelopen week. Hoewel het feest voor mij nog niet voorbij is, kan ik je wel alvast vertellen dat CES 2023 wederom onvergetelijk is geweest. Al vertelde ik dat jullie ook al in de Freakin’ Nerds van deze week.

Wat ik je daar alleen nog niet kon vertellen was welke producten het meeste indruk op me hebben gemaakt. Nu kan dat, gelukkig, wel.

#1 TCL RayNeo X2

AR, ook wel bekend als Augmented Reality, is de toekomst. Dat zegt Ome Mark van Meta en Ome Tim van Apple. Dus wat gebeurt er: CES 2023 staat er vol mee.

Maar waar het doorgaans hele grote lompe brillen zijn, pakt TCL het met zijn RayNeo X2 subtieler aan. De bril komt namelijk meer in de buurt van het echte werk. Maar meer dan dat ook niet.

Consumenten kunnen er niet mee aan de slag gaan, maar ontwikkelaars krijgen dit jaar de mogelijkheid hem te gebruiken. Deze bril is namelijk ideaal voor het ontwikkelen van de technologie en het dagelijkse gebruik dat erbij komt kijken.

Vervolgens is het aan TCL om de bril een stuk subtieler te maken, want deze jongen is HUGE.

CES 2023, Las Vegas, Gadgets
Prima brilletje (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#2 CES 2023: BMW I Vision Dee

Het zal weinig mensen ontgaan zijn dat BMW tijdens CES 2023 een auto heeft geïntroduceerd die van kleur kan veranderen. Het gaat om de I Vision Dee. Die ik dan weer met eigen ogen heb mogen bewonderen.

Nieuw is hij niet, want vorige jaar toonde BMW al een concept genaamd de iX flow. Dit model was in staat om van zwart in wit of grijs te veranderen. En weer terug natuurlijk. Dit jaar krijgen we een upgrade te zien, waardoor we praktisch gezien een kijkje krijgen in het productieproces.

BMW is ver, want dit jaar zijn er daadwerkelijk kleuren te gebruiken op de auto. Met behulp van E-Ink-technologie kan de auto in maar liefst 32 kleuren veranderen.

CES 2023, Las Vegas, Gadgets
Dee-lightful (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#3 LG OLED T

Televisies: er zijn modellen die rollen, modellen die vouwen en modellen waar je met je kijkdopperts dwars doorheen kunt spieken. Nieuw is de technologie niet, maar LG doet ook een poging om het misschien toch aan te laten staan. Eerlijk is eerlijk: de OLED T is een imposant stukje tech.

Talloze bedrijven hebben het al geprobeerd, maar LG lijkt echt een goede kanshebber te zijn om de productcategorie groot te maken. Hoewel we er nog niet heel veel over weten heb ik het pareltje vandaag wel kunnen bewonderen. De beeldkwaliteit is goed zodra het scherm zijn binnenkantje laat zien (klinkt best vies).

Uiteraard is het niet bedoeld om hem de televisie aan de muur te hangen, maar bijvoorbeeld ergens neer te zetten waar achter de joekel nog ruimte is. Stijlvol stukje hardware, als je het mij vraagt (maar niemand vraagt het).

CES 2023, Las Vegas, Gadgets
Transparant als de neten (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#4 CES 2023: Displace TV

Displace TV heeft online de show al sinds dag 1 weten te stelen. Dat is niet heel gek, want dit is één van de twee televisies op de beurs die volledig draadloos werken. Zonder aansluitingen, dus.

De slimme televisie weegt minder dan 10 kilogram, heeft een 55-inch beeldscherm en heeft een accu die het maar liefst 30 dagen uithaalt op een volle lading. Om daadwerkelijk content uit te kunnen tonen is er een Wi-Fi-6- of zelfs Wi-Fi 7-verbinding nodig.

Nou, is dat niet leuk? Goedkoop is hij niet: 2.999 dollar.

Bizar dure smart tv is draadloos en kun je overal opplakken
De toekomst is vandaag (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#5 ASUS ProArt StudioBook

Tijdens mijn tweede dag op CES 2023 sprak ik er al over, maar ik vind toch dat hij in het lijstje hoort. Het gaat namelijk om een laptop met een 3D-scherm dat je zonder speciale bril kunt gebruiken: de ProArt StudioBook.

Door camera’s worden de oogballen namelijk getraceerd, waardoor de 3D-animatie er altijd goed uitziet. Vervolgens kun je zelf bepalen of je het beeld naar je toe wil halen of juist meer diepte wil hebben.

Goedkoop zal hij niet worden en jij en ik zullen hem waarschijnlijk niet kopen. Waarom niet? Omdat dit ding voor grafische lui geproduceerd is. Die krijgen er namelijk ook nog een speciale stylus bij, waarmee ze real-time 3D-animaties kunnen bewerken.

ASUS-laptop, 3D, CES 2023
Top (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen