Deze Chinese elektrische auto’s gaan de Europese wegen binnenkort veroveren

Elektrische auto's Sam Dille 17 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

China is een van de grootste leveranciers van elektrische auto’s ter wereld. Daar kunnen we in Europa ook van genieten. Een paar nieuwe modellen en fabrikanten maken hun opwachting op ons continent.

Chinese fabrikanten van elektrische auto’s rukken in rap tempo op. Zowel op de binnenlandse als buitenlandse markt. Dit is vooral zichtbaar in Europa, de op één na grootste EV-markt van Europa, naast China.

5 Chinese elektrische auto’s die we binnenkort in Europa gaan zien

De keuze aan nieuwe EV’s blijft groeien. Zowel nieuwe als gevestigde bedrijven introduceren elektrische auto’s in Europa. Wij geven je vijf toffe opties om naar uit te kijken.

#1 HiPhi X

HiPhi, een van de meest innovatieve bedrijven voor elektrische auto’s uit China, lanceert een elektrische auto om te concurreren met Tesla. De HiPhi X heeft een 97 kWh accu die gekoppeld is aan twee motoren. Je kunt rekenen op een actieradius van 460 kilometer.

Kopers kunnen bij de lancering kiezen tussen twee modellen. Een versie met vier of zes zitplaatsen. De elektrische auto heeft zelfs koplampen die beelden of films kunnen projecteren! Er worden op dit moment orders opgenomen in Duitsland en Noorwegen. Het bedrijf zal waarschijnlijk later dit jaar ook andere Europese landen toelaten.

HiPhi X
HiPhi X (Afbeelding: HiPhi)

#2 BYD Seal

De Seal is het meest ambitieuze model dat Build Your Dreams (BYD) heeft gelanceerd. De elektrische auto is voorzien van een 82,5 kWh batterij en kan daarmee 570 kilometer halen op een enkele lading.

BYD heeft meer dan 3,5 miljoen auto’s verkocht en is al meer dan twee decennia baanbrekend op het gebied van batterijtechnologie. De batterijen van BYD zijn kobaltvrij en daarmee een stuk goedkoper om te maken dan lithium-ionbatterijen. De elektrische auto zal in het laatste kwartaal van dit jaar in Europa worden gelanceerd.

BYD Seal
BYD Seal (Afbeelding: BYD)

#3 MG Cyberster: de elektrische auto die iets te vieren heeft

De Cyberster is een prachtige, volledig elektrische tweezits sportwagen van MG. Het Chinese bedrijf maakt deel uit van de SAIC-groep, de grootste autofabrikant van China, en is gericht op scherp geprijsde gezins-EV’s.

Het voertuig is vergelijkbaar met de BMW Z4 of Jaguar F en zal naar verwachting een actieradius van 480 kilometer hebben. MG bestaat volgend jaar een eeuw. En om dat te vieren zal de EV ook worden gelanceerd op de Europese markt.

MG Cyberster elektrische auto
MG Cyberster (Afbeelding: MG Motor)

#4 Zeekr X

Net als Polestar en Lotus maakt Zeekr deel uit van de Geely Group die ook eigenaar is van Volvo. Het bedrijf werd slechts twee jaar geleden opgericht, maar heeft nu al internationale ambities. Haar vlaggenschepen, de Zeekr 001 en de Zeekr X, verschijnen dit najaar in Europa.

De Zeekr X is een compacte elektrische auto die veel gemeen heeft met de Volvo EX30. Het voertuig heeft een 69 kWh accupakket dat volgens Zeekr een rijbereik tot 440 kilometer levert.

Zeekr X
Zeekr X (Afbeelding: Zeekr)

#5 Nio EL6

Nio wordt door veel experts het Chinese antwoord op Tesla genoemd. De fabrikant wil door de kosten van de batterij van de totale prijs te elimineren, elektrische auto’s toegankelijker maken voor een breder publiek.

De EL6 is verkrijgbaar met keuze uit twee accupakketten. Het instapmodel heeft een batterij van 75 kWh, terwijl het topmodel een 100 kWh-eenheid en een bereik van maximaal 520 kilometer.

Deze bestaande elektrische auto's hebben binnenkort een actieradius van 1000 kilometer
Nio EL6 (Afbeelding: Nio)

Is het nog steeds te vroeg om een elektrische auto te kopen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen