Cortina wil VanMoof en Cowboy te slim af zijn met nieuwe elektrische fiets

Elektrische fietsen Jeroen Kraak 4 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Cortina is een van de bekendere merken als het om elektrische fietsen gaat. Het bedrijf komt nu met een nieuw model, dat net wat subtieler is dan VanMoof en Cowboy.

De tijd van extreem lelijke elektrische fietsen lijkt inmiddels wel voorbij. Je herkent die oude rotten wel: de accu onder de bagagedrager op een e-bike die absoluut geen streling is voor het oog.

Met merken als Cowboy en VanMoof is de aandacht veel meer op stijl te komen te liggen. Je wil niet alleen lekker comfortabel rondfietsen, maar ook nog eens de blits maken op je e-bike. Cortina doet dat nu ook met de nieuwe E-Mozzo.

De elektrische fiets die net zo stijlvol, maar minder opvallend is dan Cowboy en VanMoof

Met een VanMoof of Cowboy val je natuurlijk direct op in het verkeer. De Cortina E-Mozzo ziet er tiptop uit, maar is in tegenstelling tot de eerste twee niet echt uitgesproken. Het is dus ideaal voor mensen die een mooie elektrische fiets willen hebben, maar niet al te veel willen opvallen.

Cortina heeft vooral subtiele veranderingen gebracht naar deze elektrische fiets. Zo zit de accu verwerkt in het frame, heeft het model net wat dikkere banden en is er gekozen voor een sportievere uitstraling. Het ontwerp is strak, maar ook vloeiend.

Cortina maakt stijlvolle elektrische fiets die subtieler is dan VanMoof
De middenmotor en accu zijn goed verborgen. (Afbeelding: Cortina)

Dat uiterlijk is net zoals een VanMoof of Cowboy prachtig, maar uiteraard wil je ook gewoon goede rijeigenschappen hebben. In totaal brengt Cortina twee verschillende versies uit van de elektrische fiets: de E-Mozzo van 2.999 euro en de E-Mozzo Pro van 3.449 euro.

De twee versies van Cortina

Het grootste verschil zit ‘m in de motor. De ‘normale’ versie van Cortina heeft een Shimano Steps E5000 motor, terwijl de Pro-versie de Shimano Steps E6100 heeft (40 Nm vs. 60 Nm). Verschil zit er ook in de ketting. Die van E-Mozzo Pro heeft er eentje die wat makkelijker te onderhouden is.

Toch zijn de meeste eigenschappen bij de twee elektrische fietsen van Cortina hetzelfde. Zo hebben beiden een 504wh accu, zeven versnellingen, schijfremmen en een verende voorvork. Ook de rijmodussen zijn identiek: je kiest onderweg voor Comfort, Sportive of Custom. De eerste versie is het zuinigst en de tweede zorgt ervoor dat je sneller op gang komt. Met Custom is het mogelijk om zelf de software in te stellen zoals je wil.

De Cortina E-Mozzo en E-Mozzo Pro zijn vanaf nu beschikbaar bij verschillende winkels in de kleur Eclips Black. Bij de Pro-versie is ook Midnight Violet beschikbaar.

Goedkope elektrische fiets Lidl is de droom voor in de stad

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen