Dankzij deze gadget hoef jij nooit meer te strijken!

Gadgets Lisanne Beijen 7 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Het huishouden doen komt je na deze tijd van thuis blijven waarschijnlijk je neus uit. Al kwam dat daarvoor misschien je neus ook al uit. Gelukkig is er altijd techniek die je wat saaie klusjes, zoals strijken en de was vouwen, uit handen kan nemen: maak kennis met FoldiMate.

FoldiMate lijkt op een complete wasmachine, maar komt pas in actie nadat de wasmachine zijn ding heeft gedaan. Dit apparaat vouwt namelijk alle was voor je op in slechts enkele minuten.

Strijken en was vouwen? FoldiMate fixt het voor je

Dit apparaat werd tijdens de CES in 2019 al gepresenteerd en is dus niet de nieuwste innovatie. Toch is het in veel huishoudens een welkome innovatie. Niet omdat je zelf niet kunt strijken en de was vouwen, maar simpelweg omdat dit klussen zijn waaraan je liever geen tijd besteedt.

FoldiMate vouwen strijken
Kijk, ze is net groot genoeg voor de FoldiMate (Afbeelding: FoldiMate)

FoldiMate is ontworpen om in iedere kamer te passen. Dus als je waskamer, badkamer of bijkeuken al vol is dan past hij vast wel ergens in je woonkamer (zoals gedemonstreerd is op de onderstaande foto). De gadget is bedoeld om jouw kostbare tijd te besparen. Zo vouwt FoldiMate ieder type en maat shirt, overhemd en broek voor je op. Het enige dat jij hoeft te doen is je schone was aan de machine te voeren. Of beter gezegd: het enige dat je kinderen hoeven te doen is je schone was aan de machine te voeren. Want op de productfoto’s van het apparaat zien we de kids het werk doen terwijl de ouders op de bank hangen. Een kind kan de was doen dus. Of zoiets.

Bemerk je een wat sceptische toon in dit artikel? Dat heb je dan goed gezien. Want wie twee handen en een paar seconden vrij heeft om een t-shirt vanuit de wasmand aan de machine te hangen, heeft ook een paar seconden vrij om dit t-shirt met eigen handen op te vouwen.

Foldimate vouwen strijken
FodliMate in actie (Afbeelding: FoldiMate)

Een dure huishoudhulp

De prijs van de FoldiMate is overigens nog niet bekend. Hij gaat tussen de 925 en 1850 euro kosten. Wat de uiteindelijke prijs wordt is afhankelijk van hoeveel pre-orders er worden geplaatst. Het verschil tussen deze twee prijzen is aanzienlijk, maar wie nog ergens 925 euro op de plank heeft liggen voor een apparaat als dit, kan die 1850 euro vast ook wel missen.

Je moet wel een enorme rothekel hebben aan strijken en het vouwen van was om dit bedrag te besteden aan een dergelijk apparaat. In dit geval ben je waarschijnlijk beter af met een huishoudhulp. Daar kun je tenminste ook nog een gezellig praatje mee maken.

Op zoek naar apparaten voor het huishouden die wel betaalbaar zijn? Check dan de gadgets die Aldi, Lidl, Kruidvat en Action deze week verkopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen