De ondergewaardeerde film uit 2011 die de toekomst perfect wist te voorspellen

Pop-Culture Lucas van de Wetering 24 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

De slecht beoordeelde film genaamd In Time uit 2011 is door zijn verhaal een perfecte weergave van de wereld op dit moment.

We kennen allemaal het bekende gezegde: tijd is geld. En de sci-fi film uit 2011 genaamd In Time neemt dit gezegde wel heel serieus. In deze film is tijd oprecht geld. En de enige valuta die er bestaat in deze aparte wereld is – je raadt het al – tijd.

De film klinkt best interessant, maar hier zijn critici en publiek het niet mee eens. De film heeft een erg lage beoordeling op Rotten Tomatoes. En dat met een getalenteerde cast zoals Cillian Murphy, Amanda Seyfried, Olivia Wild en Justin Timberlake.

De film van de toekomst is nu werkelijkheid

De film speelt zich af in 2169, hierin is het de mensheid gelukt om het gen wat voor veroudering zorgt uit te schakelen. Maar dit betekent wel dat mensen op andere manieren moeten overlijden, hier is wat op verzonnen.

De mensen leven onbezorgd tot dat ze de 25 jaar aantikken. Vanaf die dag hebben ze nog één jaar om te leven, de rest moeten ze zien te verdienen. Tijd wordt de nieuwe valuta en de tijd die ze nog overhebben verschijnt op hun linker onderarm.

De ondergewaardeerde film uit 2011 die de toekomst perfect wist te voorspellen
(Afbeelding: New Regency Pictures)

De film volgt een jongeman genaamd Will Salas die wordt beschuldigd van moord wanneer hij plotseling een lading aan tijd ontvangt. Maar Salas kreeg die tijd van een man die hij op straat tegen kwam. Doordat deze man al zijn tijd weg gaf, pleegde hij in feite zelfmoord.

Deze beschuldiging en andere nadelige gebeurtenissen zorgen ervoor dat Salas nogal boos is. Hij krijgt hierbij het plan om het financiële systeem onderuit te halen. Maar dit gaat niet helemaal goed en hij wordt gearresteerd. Toch blijft Salas’ doel hetzelfde.

De hedendaagse realiteit

Na meer dan tien jaar na de originele release wordt In Time weer meer bekeken door mensen. En veel van deze mensen komen tot dezelfde conclusie; de film is een perfecte afspiegeling van de hedendaagse samenleving.

Dit komt vooral door het feit dat in In Time de valuta tijd is. Rijke mensen hoeven minder te doen en hebben dus meer vrije tijd. Terwijl armere mensen super hard moeten werken om te overleven, en dus minder tijd over hebben om leuke dingen te doen.

Ook wordt er gezegd dat de film voor zijn tijd was en dat als hij nu was uitgebracht, dat de beoordelingen veel beter waren geweest. Toch blijven mensen wel realistisch en geven ze toe dat de film zeker geen meesterwerk is. Een ding is zeker, In Time heeft een verhaal gemaakt waar over wordt gepraat, zelf tien jaar later. Wil je zelf kijken? De film staat op Disney+.

Horrorfilm Alone jaagt Netflix-kijkers de stuipen op het lijf

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen