Netflix, Videoland en Disney+: Dit zijn de populairste series op dit moment

Films & Series Lucas van de Wetering 26 mrt 2024
Leestijd: 4 minuten

Wat zijn de populairste series in Nederland op dit moment? Wij zetten ze van Netflix, Videoland, HBO Max, Disney+, Prime Video en NPO Start op een rijtje.

Kijkers van streamingsdiensten kunnen maar niet genoeg krijgen van nieuwe series zoals 3 Body Problem of de ruimte thriller Constellation. Maar ook oudere series zoals Grey’s Anatomy en Family Guy blijven zeer populair.

Dit blijkt uit resultaten van sites zoals Flixpatrol. Maar we zullen de populairste series van streamingsdiensten zoals Netflix, Videoland en Disney+ in Nederland nog even wat duidelijk voor jullie laten zien, zodat je precies weet wat je nog moet kijken om helemaal bij te zijn.

De populairste series op Netflix, Disney+, Videoland en meer

Streamingsdiensten zijn natuurlijk razend populair, net als de series die hierop te zien zijn. We hebben hier een paar lijstjes met de meest bekeken series van verschillende streamingsdiensten. Misschien kom je nog wat nieuws tegen.

De populairste series op Netflix

De nieuwe Netflix-serie 3 Body Problem is duidelijk de grootste hit op het moment. Deze sciencefiction serie staat helemaal in het teken van schokkende ontdekkingen over een bedreiging voor de mensheid. Maar ook nieuwere series zoals The Gentlemen en Avatar: The Last Airbender doen het goed op Netflix. De top 5 ziet er zo uit:

 1. 3 Body Problem
 2. The Gentlemen
 3. Homicide
 4. Iron Reign
 5. Avatar: The Last Airbender

De populairste series op Videoland

De populairste serie op Videoland is Married at First Sight. Dit is een serie over, je raadt het wel, mensen die trouwen op het eerste gezicht. Married at First Sight is al jaren een mega populaire serie, en nog steeds te zien. De andere populaire series op Videoland zijn, net als Married at First Sight, vooral reality shows. Totaal anders dan Netflix en Disney+ dus. Dit is de volledige top 5:

 1. Married at First Sight
 2. Jehovah: Van God Los
 3. Kopen Zonder Kijken
 4. De Verraders
 5. Special Forces VIPS

De populairste series op Disney+

Grey’s Anatomy is een serie die bijna 20 jaar geleden startte, in 2005. Maar de serie is nog steeds razend populair, het is namelijk de populairste serie op Disney+ in Nederland op dit moment. Maar ook de nieuwe Japanse serie Shōgun doet het lekker op de streamingsdienst. Hier is de volledige top 5 van Disney+;

 1. Grey’s Anatomy
 2. Modern Family
 3. Shōgun
 4. Family Guy
 5. Criminal Minds

De populairste series op HBO Max

Op HBO Max is de politiek satirische serie The Regime de populairste serie in Nederland op dit moment. De miniserie met Kate Winslet gaat over een autoritair regime die uit elkaar valt. Verder doen dramaseries zoals Tokyo Vice en Found het ook goed op de streamingsdienst. Bij deze de volledige top 5 van HBO Max;

 1. The Regime
 2. Tokyo Vice
 3. The Cleaning Lady
 4. Found (Netflix)
 5. The Girls on the Bus

De populairste series op Amazon Prime Video

De geanimeerde superheldenserie voor volwassenen, genaamd Invincible, doet het zeer goed op Amazon Prime Video. Dat grafische actie-drama staat namelijk op de eerste plek in Nederland. Ook de krachtpatser Reacher met Alan Ritchson wordt veel bekeken op de streamingsdienst. Hier is de volledige top 5 van Amazon Prime Video;

 1. Invincible
 2. Resident Alien
 3. Reacher
 4. All-in: Team Jumbo-Visma
 5. The Grand Tour

De populairste series op Apple TV+

Op Apple TV+ wordt de oorlogsdrama Masters of the Air zeer goed bekeken en pakt de nummer een plek. In de serie kan je niemand minder dan Elvis Presley aka Austin Butler als oorlogsheld zien. Verder scoort de sci-fi thriller Constellation ook wel lekkere kijkcijfers. De volledige Apple TV+ top 5 ziet er zo uit:

 1. Masters of the Air
 2. Palm Royale
 3. Ted Lasso
 4. Constellation
 5. Manhunt

De populairste series op SkyShowTime

Ted staat op nummer een als populairste serie op SkyShowTime, maar dan heb ik het niet over de film. In de serie over de grove beer pakt Family Guy-maker Seth MacFarlane zijn rol als Ted weer op. Verder pakt de Halo-serie, gebaseerd op de games, ook lekker veel kijkers. De volledige top 5 van SkyShowTime luidt als volgt;

 1. Ted
 2. Veronika
 3. The Woman In The Wall
 4. Halo
 5. Mary & George

De populairste series op NPO Start

Het oorlogsdrama De Joodse Raad gaat over de oprichting van de Joodse Raad in de tweede wereldoorlog. De serie pakt op NPO Start de eerste plek als populairste serie op dit moment. Andere Nederlandse series die je niet op streamingsdiensten zoals Netflix of Disney+ vindt, zoals Bodem, doen het ook goed op de NPO Start. Bij deze de volledige top 5:

 1. De Joodse Raad
 2. Fallen
 3. The Gold
 4. Bodem
 5. Mr. Bates vs The Post Office

Master Chief vs Mario: Xbox wil strijd aangaan met Nintendo Switch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen