De Snelle Hap: eerste beelden Fallout-serie, YouTube AI en heel veel meer

Pop-Culture Mark Hofman 29 nov 2023
Leestijd: 4 minuten

Het is woensdagochtend. Vlak voordat je naar je werk vertrekt, heb je nog even tijd voor een snelle hap. Vandaag bestaat hij uit nieuws over de iconische taxi’s van Londen, een eerste blik op de Fallout-serie van Amazon Prime Video en de AI-tool van YouTube.

De Snelle Hap is een kort nieuwsoverzicht van WANT waarin we je snel bijpraten over al het nieuws op het gebied van technologie en popcultuur dat gisteravond laat of afgelopen nacht naar buiten is gekomen. Een perfecte manier om je dag up-to-date te beginnen.

Amazon Prime Video deelt eerste beelden van Fallout-serie

Amazon Prime Video heeft de eerste beelden van de Fallout-serie gedeeld, die op 12 april 2024 wereldwijd van start zal gaan. Met sterren als Ella Purnell en Walton Goggins wordt de verhaallijn van de iconische videogame-franchise (deels) gevolgd.

Dankzij Prime Video hebben we nu een idee van hoe dat er precies uit gaat zien. In de gedeelde beelden zien we een dystopisch Amerika na een nucleaire oorlog, hoofdpersonage Lucy en mutantmensen.

YouTube zet AI in om je te laten abonneren op Premium

YouTube introduceert nieuwe AI-functies voor Premium-abonnees in de app voor Android. Doordat het vragen beantwoordt over video’s die je hebt bekeken en betere aanbevelingen heeft, kunnen we wel stellen dat de Conversational AI interessant is.

Alle Amerikaanse Android-gebruikers van 18 jaar en ouder krijgen op dit moment een ‘Vraag stellen’-knop te zien. Tot 15 december is het voor hen mogelijk om de nieuwe functie te testen voordat de hele wereld ermee aan de haal gaat.

Uiteraard is de functie bedoeld voor Premium-leden en wil YouTube, met deze introductie, nog meer abonnees over de streep trekken.

Tweede seizoen The Last of Us doet wat de game niet deed

Mede-bedenker Neil Druckmann laat weten dat fans zich kunnen verheugen op nooit eerder vertoond materiaal in het tweede seizoen van The Last of Us. Het gaat hier om content die uit de succesvolle games is gehaald. Om welke levels of verhaallijnen het gaat, laat hij echter nog niet weten.

HBO Max gaat Netflix achterna en pakt wachtwoorddelers hard aan
Pedro Pascal in The Last of Us. (Afbeelding: HBO Max)

Volgens Druckmann kunnen fans wel rekenen op een verrassend element, maar daar moeten ze nog wel flink wat geduld voor hebben. De opnames voor het tweede seizoen starten in januari. De kans dat The Last of Us uiteindelijk pas verdergaat in 2025 is groot.

IKEA dropt goedkope sensoren voor je smart home

IKEA breidt zijn aanbod voor smart homes uit met drie nieuwe sensoren: Parasoll (€9.99), Vallhorn (€7.99) en Badring (€9.99). Parasoll detecteert de opening van een deur of raam, Vallhorn is een bewegingssensor met instelbare verlichting en Badring waarschuwt voor waterlekkages.

De sensoren zijn compact ontworpen en kunnen zelfstandig werken of worden, met behulp van Zigbee, geïntegreerd in een bestaand smart home-systeem. IKEA brengt Parasoll en Vallhorn vanaf januari 2024 uit, Badring komt pas in april 2024 beschikbaar.

De Snelle Hap: eerste beelden Fallout-serie, YouTube AI en heel veel meer
(Afbeelding: IKEA)

Dragon’s Dogma 2 verschijnt op 22 maart

Dragon’s Dogma 2, het langverwachte vervolg op de actie-RPG van Capcom, verschijnt op 22 maart 2024 voor PlayStation 5, pc en Xbox Series X. Het spel markeert de terugkeer van de franchise na een pauze van tien jaar en introduceert nieuwe functies, waaronder het Talos-wezen en de Trickster-klasse.

De game speelt zich af in een alternatieve wereld dan de originele game dat deed. Spelers komen in de schoenen te staan tussen rivaliserende naties die de draken alles behalve vriendelijk aanschouwen. Capcom lijkt voor het tweede deel voornamelijk gewerkt te hebben aan een verbeterde character-build en nieuwe technologie voor een beter uiterlijk van de personages.

Londens icoon slaat handen ineen met Uber

Vanaf begin 2024 neemt Uber de iconische zwarte Londense taxi’s op in zijn populaire app. Interessant, want in een stad waar de app tijdenlang verboden is geweest is dit best een grote stap te noemen.

Hoewel er dus een akkoord is om de 15.000 taxi’s op te nemen in de app, moeten we eerlijk bekennen dat er niet alleen maar positiviteit is. Volgens de LTDA (Licensed Taxi Drivers Association) heeft Uber een dusdanige slechte reputatie op het gebied van veiligheid en werknemersrechten, dat het betwijfelt of alle chauffeurs de vingers er ook echt aan gaan branden.

Uber iphone app
Achterin de Uber. (Afbeelding: Pexels/Paul Hanoaka)

Dead by Daylight heeft meer dan 60 miljoen spelers

Ontwikkelaar Behaviour Interactive kondigt vandaag aan dat zijn game, Dead by Daylight, inmiddels door meer dan 60 miljoen mensen is gespeeld. Sinds maart 2022 is het spel dus met 10 miljoen spelers gegroeid.

Dead by Daylight verscheen in 2016 op pc en behaalde in 2019 de 12 miljoen spelers. Dit had te maken met de latere releases op Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. Uiteindelijk werden ook de nieuwe consoles en mobiele platformen aangedaan.

Dit e-ink scherm kost net zoveel als enorme smart tv, maar doet iets heel anders

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen