De duistere werkelijkheid van angstaanjagende Ghouls in Fallout

Films & Series Lucas van de Wetering 17 apr 2024
Leestijd: 4 minuten

Dit is wat een angstaanjagende Ghoul in Fallout nou precies is en hoe mensen in de wasteland veranderen in Ghouls.

In de nieuwe Falloutserie op Prime Video maken we kennis met de post-apocalyptische wereld van de gelijknamige videogame-serie. In deze wereld zijn er veel verschillende soorten mensen. Je hebt Vaultdwellers, surface-dwellers, The Brotherhood of Steel, Ghouls en ga zo maar door.

In de Fallout-serie ontmoeten we Walton Goggins. Voor de oorlog was hij een normaal persoon, maar hij is op een of andere manier veranderd in een zombieachtige Ghoul. In de serie komen we niet veel te weten over Ghouls, maar de games hebben meer informatie over de angstaanjagende mensen. Dit is wat een Ghoul is en hoe mensen erin veranderen.

Wat is een Ghoul in Fallout?

Ghouls zijn, of eerder waren, normale mensen. Maar ze zijn Ghouls veranderd door een proces genaamd Ghoulification. Ghouls zien er misschien uit als zombies of rottende lijken, maar dat zijn ze niet. Hun huid is eerder verbrand door radiatie dan verrot.

Verder is een Ghoul niet alleen anders op visueel aspect. Ze hebben andere voordelen en nadelen wat ze anders maakt van normale mensen. Zo leven Ghouls vele malen langer dan mensen en is het bijna onmogelijk om ziek te worden. Maar hoe word je nou precies een Ghoul.

Ghoulification proces

Ook al bestaan Ghouls al sinds de allereerste Fallout game in 1997, het is nog steeds niet 100% zeker hoe iemand een Ghoul wordt. Wel weten we veel belangrijke factoren die nodig zijn om in een Ghoul te veranderen.

Het belangrijkste wat nodig is voor het Ghoulification proces is radiatie, veel radiatie. De meeste Ghouls zijn ontstaan tijdens The Great War, toen alle atoombommen vielen in Fallout. De radiatie van deze bommen is dan ook de grootste reden voor het bestaan van Ghouls. Toch gaan mensen vaker dood door veel radiatie, in plaats van dat ze in een Ghoul veranderen.

Veel Fallout-fans hebben de theorie dat een persoon langere tijd blootgesteld moet zijn aan radiatie om het proces te starten. Ook veranderen mensen sneller in Ghouls als ze dichter bij ground zero van de bommen zijn, en het overleven. Mensen moet leven om Ghouls te zijn, het zijn dus zeker geen zombies.

Toch is er niet altijd sprake van bommen. Sommige mensen veranderen in Ghouls door middel van radioactieve drugs. Dit is te zien in de Fallout-serie en ook in Fallout 4. Al is het in de game met opzet gedaan, in tegenstelling tot de serie.

Voor- en Nadelen van Ghouls in Fallout

Het veranderen in een Ghoul heeft positieve en negatieve punten. Er zijn zeker dingen die het leven beter maken als je een Ghoul bent, maar of deze voordelen de nadelen uitwegen is de vraag.

Voordelen

Laten we beginnen bij de voordelen van een Ghoul zijn in Fallout. Ten eerste leven Ghouls vele malen langer dan mensen. Veel Ghouls zijn ontstaan toen de bommen vielen in The Great War. De Ghouls die hier ontstaan zijn, zoals Walton Goggins in de Prime Video-serie, zijn dus ver over 200 jaar oud.

Ook kunnen Ghouls eigenlijk helemaal niet ziek worden en hoeven ze bijvoorbeeld minder te eten of slapen. Om het leven nog makkelijker te maken worden Ghouls beter van radiatie, wat zeker voordelig is in een post-apocalyptische wereld vol radiatie.

Nadelen

Toch zijn er naast deze voordelen, ook meer dan genoeg nadelen. Ten eerste wordt je uiterlijk er niet beter op als Ghoul. De meeste Ghouls hebben geen neus. Maar belangrijker nog, door de radiatie die nodig is om te veranderen in een Ghoul brandt je hele huid weg. Ghouls hebben daarom ook vaak een uitgemergelde en afgebladerde huid.

De duistere werkelijkheid van angstaanjagende Ghouls in Fallout
Walton Hoggings als The Ghoul in Fallout (2024) (Afbeelding: Amazon)

Maar uiterlijk is niet het enige nadeel. Op gegeven moment wordt iedere Ghoul namelijk ook wild, al verschilt het hoelang dit duurt. Een wilde Ghoul heeft eigenlijk helemaal geen menselijkheid meer in zich en is gewoon een wild beest. Deze verandering is uit te stellen door bepaalde middelen, zoals te zien in de Prime Video Fallout-serie, maar het is niet te ontwijken.

Ten slotte worden Ghouls, door deze andere nadelen, vaak niet geaccepteerd door mensen. Ze worden gehaat en ontweken. Dit is ook de reden dat ze niet in gemixte gemeenschappen leven, maar soms Ghoul-gemeenschappen opstarten.

Leven als een Ghoul is dus niet alleen maar positief en lang leven. Ook al klinkt minder hoeven slapen en niet ziek zijn wel aantrekkelijk, is er veel meer wat komt kijken bij het bestaan als Ghoul in Fallout. Gelukkig hoeven we deze keuze niet te maken in het echte leven.

Fallout in het echt: zo zien de nucleaire bunkers uit de Prime Video-serie eruit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen