Wat we compleet gemist hebben in die Deadpool & Wolverine-trailer

Films & Series Lucas van de Wetering 12 feb 2024
Leestijd: 4 minuten

Tijdens Super Bowl LVIII is de eerste trailer van de derde Deadpool film uitgebracht, en er is veel om naar uit te kijken.

Deadpool, Wade Wilson, is terug in de derde film van de serie: Deadpool & Wolverine. Met foute grappen en het breken van de vierde wand, lijkt Deadpool 3 net zo een hilarische film te worden als de eerste twee. Het is de¬†eerstvolgende MCU-film. Sterker nog het is de enige van dit jaar. Je ziet ‚Äėm vanaf 26 juli in de bioscoop.

De trailer werd, net als een aantal andere filmtrailers, uitgezonden tijdens de reclamebreak van de Super Bowl. Dat was niet een grote verrassing, aangezien de geruchtenmolen op volle toeren draaide. De details zijn dat echter wel.

Deadpool & Wolverine

De Deadpool & Wolverine-trailer begint heel vrolijk. Wade Wilson viert gelukkig zijn verjaardag met al zijn vrienden; Blind Al, Buck, Collusus, Dopinder, Shatterstar, Yukio, Negasonic Teenage Warhead, Vanessa en Peter. Wacht, Shatterstar? Hij was toch dood. We zagen Deadpool Vanessa en Peter redden in de eind credits van de tweede film, maar waar komt Shatterstar vandaan? Ik ben persoonlijk wel heel blij om Dopinder en Peter weer te zien, heerlijke karakters.

Maar deze blije verjaardag wordt bruut onderbroken door de Time Variance Authority (TVA) uit Loki. En nu komt de opmerking wat een groot deel van mijn zorgen voor Deadpool 3 heeft weggehaald; Wade maakt een heerlijke niet pg-opmerking en een grap over Disney. Ik was net als veel andere fans bang voor de Disneyficatie van Deadpool, maar dat lijkt niet het geval.

Wade wordt meegenomen naar de TVA en daar ondervraagt door een onbekende man genaamd Paradox. Hij vertelt dat Deadpool heel speciaal is en dat dit zijn kans is om de held onder de helden te zijn. Paradox laat hierbij video’s zien van een paar MCU-favorieten; Iron Man, Hulk, Captain America en Thor. Wade zijn antwoord hierop is heel Deadpool-achtig, hij gaat het MCU veranderen als de nieuwe Marvel-messias.

Vervolgens zien wel de gebruikelijke scènes met veel gescheld en actie. In dit deel van de trailer bewijst Disney dat ze niet van plan zijn Deadpool & Wolverine netter te maken dan de vorige twee films. Veel fans zullen daar heel dankbaar voor zijn. De trailer eindigt met het tweede deel van de titel, Wolverine. De schaduw van Wolverine komt op Deadpool af en steekt hem in zijn borst, ouch.

Alles wat je misschien gemist hebt

Dat is de trailer in het algemeen, maar nu duiken we in een aantal zaken die misschien niet iedereen zijn opgevallen.

Shatterstar

Zoals ik eerder al zei is in een paar scenes het karakter Shatterstar te zien, maar dit karakter is doodgegaan in Deadpool twee. Is dit een fout? Of is dit een ander universum van de eerste twee films en heeft de TVA er ook wat mee te maken? Of heeft Deadpool hem simpelweg weer tot leven gebracht, net als Vanessa en Peter?

(afbeelding: Disney)

TVA

De TVA speelt een belangrijke rol in de trailer. We kennen de TVA allemaal uit Loki, maar er zijn tot nu toe nog geen karakters zichtbaar geweest uit de serie. Nu is de vraag of dit de hele film zo gaat blijven? Of krijgen we toch nog B-15 of Mobius te zien in Deadpool & Wolverine.

(afbeelding: Disney)

Deadpool met haar

Deadpool heeft haar, en nee ik bedoel niet het toupetje van het begin. In een paar scènes is te zien dat Wades hoofd een paar kleine plukken groeien. Dit betekent natuurlijk niet dat hij aan het genezen is, maar het is wel een leuk detail.

Deadpool & Wolverine
(afbeelding: Disney)

Professor X

Is Professor X te zien in de trailer? Op 1:16 is voor een seconde de achterkant van een kaal hoofd te zien. Dat lijkt heel erg op het kale hoofd van Patrick Stewart, oftewel Professor X. Dit zou niet de eerste keer zijn dat we Professor X in de MCU zien, maar het zou wel leuk zijn om de Alpha-class mutant weer te zien.

Deadpool & wolverine
(afbeelding: Disney)

Beast

Ook Beast lijkt voor te komen in Deadpool & Wolverine. Op 1:20 lijkt het alsof we kijken naar de achterkant van Beast. Met de andere X-Men-karakters die voorkomen in de film, is dit geen onmogelijke gebeurtenis.

(afbeelding: Disney)

20th Century Fox

In de trailer is op meerdere momenten het kapotte 20th Century Fox logo te zien. Dit lijkt een soort easter egg te zijn naar de meerdere X-Men karakters in de film. Aangezien de X-Men films van 20th Century Fox waren.

(afbeelding: Disney)

The Avengers

Ook zijn er hints naar de eerste Avengers-film. Zo zijn op 1:47 de helicarrier en Chitauri Leviathan te zien. De helicarrier is natuurlijk het grote vliegende schip van Shield en de Chitauri Leviathan zijn de grote vliegende beesten waar de Avengers tegen vechten in de eerste film.

Deadpool & wolverine (afbeelding: Disney)

Secret Wars

Als laatste is er aan het eind van de trailer, op 2:07, een ‚ÄėSecret Wars‚Äė comic-book te zien. Dit is een hint naar de toekomst van de MCU.

(afbeelding: Disney)

We hebben veel gekregen met de Deadpool & Wolverine-trailer. De verwachtingen zijn torenhoog en nu maar hopen  dat die ook echt waargemaakt worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft ūüöÄ

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen