Delen Netflix-wachtwoord lijkt vanaf nu toch echt verleden tijd te zijn

Films & Series Mark Hofman 20 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Het goedkope Netflix-tijdperk komt helaas toch echt tot een einde. Waar het tot op heden altijd mogelijk was om één account met meerdere mensen buitenshuis te delen, gaat de streamingdienst binnenkort toch echt ingrijpen. Precies zoals het eerder al had gezegd.

In oktober vorig jaar introduceerde Netflix de functie die profielen overzet op nieuwe accounts. Later met de mogelijkheid om apparaten los te koppelen. En ja, nu maakt de streamingdienst zich dus op om het delen van accounts volledig te blokkeren.

Delen Netflix-wachtwoord echt verleden tijd

Met dat idee speelt Netflix al maanden. Sterker nog: in bepaalde markten is de strijd al begonnen. Zuid-Amerikaanse landen hebben al te maken gekregen met testen. Gebruikers uit Chili, Peru en Costa Rica kregen bijvoorbeeld een optie om extra te betalen voor meer toegang.

Uiteindelijk komt het er op neer dat Netflix een oplossing heeft gevonden en deze nog dit kwartaal uitrolt. Dat werd duidelijk tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Tegenover investeerders meldt de streamingdienst de komst van Paid-Sharing: een functie die eind dit kwartaal beschikbaar moet zijn in verschillende markten.

Netflix, account delen, geld betalen
Nope (Afbeelding: Sayan Gosh)

Paid Sharing zegt het eigenlijk al: Netflix-gebruikers betalen om hun account met anderen te delen. Om welk bedrag het precies gaat wordt niet duidelijk, maar het is volgens de streamingdienst de ideale middenweg. Wij verwachten dat de consument per gebruiker een euro of twee/drie extra moet neerleggen.

CEO Reed Hastings stapt op

Naast de maatregel en de kwartaalcijfers, onthulde Netflix ook nog iets anders. CEO Reed Hastings stapt namelijk op en geeft het stokje door aan Ted Sarandos.

Dat is best wel een dingetje, gezien Hastings de rol van CEO inmiddels al 25 jaar op zich neemt. Hij is dan ook mede-oprichter van het bedrijf dat begon in 1997.

Reed Hastings verdwijnt niet volledig. De mede-oprichter zal een rol binnen Netflix vervullen als Executive Chairman.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen