Devil May Cry 5 Review: Zo enorm goed

Games Jelle van Es 13 mrt 2019
Leestijd: 4 minuten

De afgelopen jaren heeft uitgever Capcom flink aan de weg getimmerd, nadat het daarvoor een paar magere jaren kende. Het begon met Resident Evil 7, vervolgens verscheen Monster Hunter World en onlangs werden we getrakteerd op de remake van Resident Evil 2. Drie games die je stuk voor stuk kunt zien als absolute must-haves. Met Devil May Cry 5 hebben we andermaal een titel van formaat te pakken.

De reeks gaat terug naar de PlayStation 2, maar de laatste game is al weer een paar jaar oud. Met DMC Devil May Cry mocht ontwikkelaar Ninja Theory proberen om de serie een reboot te geven. Hoewel de game zeker de moeite waard was, was het minder goed dan de oude games. Voor Devil May Cry 5 is de ontwikkeling gewoon in Japan gehouden en dat heeft er voor gezorgd dat de game ouderwets goed is. Dit zijn de vijf punten die mij tijdens het spelen het meest zijn bijgebleven.

Personages die boeien

Devil May Cry 5 kent een hoop personages die je uit de voorgaande games kent. Zo wordt er begonnen met Nero en maak je later ook kennis met helden als Dante, Trish en Lady. Ook worden er nieuwe personages geïntroduceerd in de vorm van Nico (waar je je upgrades kunt kopen) en de mysterieuze V, die niet gelijk het achterste van tong laat zien. Met Nero, V en Dante kun je gaan spelen, waarbij die laatste pas later in de game speelbaar is. Hoewel Devil May Cry 5 een game is die duidelijk draait om de actie, zorgen de personages er voor dat je ook de tijd wilt nemen om het verhaal tot je te laten komen.

Devil May Cry 5
Het personage V.

Verschillende vechtsystemen in Devil May Cry 5

Het toffe aan Devil May Cry 5 is dat je dus drie vechtersbazen hebt, die alle drie op hun eigen manier echt uniek spelen. Zo beschikt Nero over de mogelijkheid op een artificiële arm te gebruiken en daarmee speciale aanvallen te doen. V maakt op zijn beurt gebruik van een soort demonen in de vorm van een vogel, een luipaard en een grote golem, die hij voor zich laat vechten. En Dante maakt tot slot gebruik van een veelvoud aan wapens en verschillende vechtstijlen. Omdat elk personage uniek aanvoelt en er een goede afwisseling is, wordt de game niet snel saai. Elke missie die je voorgeschoteld krijgt is er eentje waar je echt graag mee aan de slag gaat.

Devil May Cry 5

Heerlijke cutscenes

Devil May Cry 5 is een game waar de coolheid echt van af druipt. Dat komt het beste tot zijn recht in de verschillende cutscenes, die ouderwets goed zijn. Meer dan eens krijg je een scene voorgeschoteld waar je echt even stil van staat. De actie, de coolheid, de manier waarop het in beeld wordt gebracht is zo enorm goed. En het is typisch Japans, zoals ik het vandaag de dag eigenlijk veel vaker zou willen zien.

Devil May Cry 5 screenshots 6
(Bron: Capcom)

Genoeg redenen om levels te herspelen

Devil May Cry 5 is een game waarbij je niet heel veel vrijheid hebt in de wereld die je betreed. Toch zijn er genoeg geheimen en upgrades te vinden als je iets verder kijkt dan het gebaande pad. Ook is het handig om levels voor een tweede keer te spelen om op die manier wat Red Orbs te verzamelen, waarmee je uiteindelijk upgrades kunt kopen en zo sterker en vaardiger wordt. Bovendien is elk gevecht in de game gewoon de moeite waard, ook al is het tegen een zwakke tegenstander.

Devil May Cry 5

Eindbazen zijn top

Eindbazen zijn altijd goed geweest in de reeks en dat is bij Devil May Cry 5 gelukkig geen uitzondering. Je hebt een mooie mix tussen grote en lompere eindbazen en kleinere, snellere uitdagingen. Elke keer moet je het onderste uit de kan halen om enerzijds in leven te blijven en anderzijds zo’n eindbaas een kopje kleiner te maken. De voldoening is elke keer in elk geval groot en vraagt er om daarna nog een keer te doen en te kijken of een betere rank kunt halen in de schoonheid van het vechten.

Devil May Cry 5
(Bron: Capcom)

Devil May Cry 5 is zodoende een absolute topgame. De game is nu beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Lijkt de game je wat? Dan hebben we goed nieuws. We kunnen namelijk een PlayStation 4- en een Xbox One-exemplaar van de game weggeven. Het enige dat je daarvoor moet doen is een mail sturen naar [email protected]. Geef daarbij aan op welk platform je de game wilt ontvangen. Laat ook even je adresgegevens achter, zodat we de prijzen kunnen opsturen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen