Jelle van Es
Jelle van Es Games 18 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

Deze PS4-games kun je online spelen zonder PlayStation Plus

Wanneer je een PlayStation 4 in huis hebt staan, dan heb je misschien het idee dat je verplicht een PlayStation Plus-abonnement moet afsluiten. Waar de service vroeger op de PlayStation 3 werd aangeboden als een extraatje, daar is het vandaag de dag een must als je online FIFA 19 of Call of Duty Black Ops 4 wilt spelen. Er zijn echter ook een aantal games die je online kunt spelen zonder dat je per se een abonnement moet hebben. Wij zetten vijf games op een rij die de moeite waard zijn en de verplichting van PlayStation Plus dus niet hebben.

PS4-games zonder PlayStation Plus: Fortnite

We beginnen dit overzicht met Fortnite, wat tot aan de dag van vandaag nog altijd de meest populaire game is. De game is uiteraard gratis te spelen en dan is het logisch dat je niet apart hoeft te betalen voor een PlayStation Plus-abonnement. Naast het feit dat de game enorm populair is, is het ook een titel waar enorm veel te beleven is. De ontwikkelaar voorziet de game regelmatig van interessante updates. En het is mogelijk om makkelijk samen met vrienden los te gaan.

Fortnite update Apple Microsoft
(Afbeelding: Epic Games)

PS4-games zonder PlayStation Plus: Apex Legends

Apex Legends is de meest recente Battle Royale-game. De game kwam begin dit jaar uit en was gelijk een grote hit. De game is inmiddels iets minder groot, maar wordt nog altijd veel gespeeld. Het is een game die iets meer draait om skills en snelheid en spreekt zodoende een iets volwassenere publiek aan. De game wordt iets minder vaak geüpdatet in vergelijking met Fortnite, omdat de ontwikkelaar niet wilt dat zijn werknemers zwaar overwerkt zijn. Toch is de basis goed en zeer de moeite waard om te proberen.

PS4-games zonder PlayStation Plus
(Afbeelding: Electronic Arts)

PS4-games zonder PlayStation Plus: H1Z1 Battle Royale

De laatste Battle Royale-game die je zonder PlayStation Plus kunt spelen in dit overzicht is H1Z1 Battle Royale. De game is al wat ouder en minder populair, maar speelt ook een stuk anders. Het is allemaal wat grauwer en gruwelijker, waardoor het wat beter geschikt is voor de oudere gamer. Zeker wanneer je samen met vrienden de game gaat spelen en goed met elkaar afspreekt, is het een game die de moeite waard is. En je hebt er dus geen PlayStation Plus voor nodig.

PS4-games zonder PlayStation Plus

PS4-games zonder PlayStation Plus: Neverwinter

Liever een game om je vele uren in te storten? Dan is een MMORPG een goede keuze. Neverwinter neemt je mee naar de wereld van Dungeons & Dragons en geeft je de mogelijkheid om vele uren in de game door te brengen. De game kwam uit in 2016 en is zodoende nog relatief jong. Er zijn vele classes waar je uit kunt kiezen en de wereld waarin je terechtkomt is gevuld met content. PlayStation Plus is niet vereist en de game is ook gratis te proberen.

PS4-games zonder PlayStation Plus

PS4-games zonder PlayStation Plus: Hawken

De laatste game die we uitlichten is Hawken. In deze game kun je plaatsnemen in een grote Mech en daarmee over het slagveld rondrennen. Uiteraard is het daarbij de bedoeling om je tegenstanders uit te schakelen. Je hebt de beschikking over meer dan dertig verschillende Mechs, die allemaal hun eigen krachten en voordelen hebben. Ook kun je je Mech naar eigen smaak inrichten en zijn er zes verschillende modi om in los te gaan.

PS4-games zonder PlayStation Plus

Wil je meer lezen over de PlayStation 4? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!