Disney komt met dure Blu-ray-box die iedere fan wil hebben

Films & Series Jeroen Kraak 12 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Veel mensen zijn van jongs af aan fan van Disney. Logisch, want de studio heeft prachtige films gemaakt die je het hele leven bijblijven. Wat te denken van The Lion King of Finding Nemo. Voor deze mensen heeft het bedrijf nu de ideale Blu-ray-box, maar wel tegen een flink prijskaartje.

Iedereen heeft wel een Disney-titel in zijn lijstje met favoriete films. De studio heeft er inmiddels zoveel gemaakt dat we de tel kwijt zijn. Tal daarvan zijn klassiekers zoals Aladdin, Peter Pan en Frozen, en daar komen er alleen maar meer bij.

De ideale dvd-set voor elke Disney-fan

Hoewel bijna al die films tegenwoordig te vinden zijn op Disney+, heeft het toch iets magisch om ze echt in bezit te hebben. Ter ere van het 100-jarig bestaan van de studio komt het bedrijf met een prachtige Blu ray-box die je als fan gewoon wilt hebben. Maar er is een nadeel: de prijs.

Deze Blu ray-set bestaat uit 100 films en in totaal uit 118 dvd’s. Op de andere 18 staat bonusmateriaal. De films die gekozen zijn, geven een goed beeld van de ontwikkeling van Disney. Zo begint het met Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen uit 1937 en eindigt het met Elemental uit 2023.

Eigenlijk vind je in deze set elke Disney-film die je gewoon (nog) een keer wilt kijken. Van Bambi uit 1942 tot Toy Story uit 1995. Toch staan er ook films waarvan je wellicht nog nooit hebt gehoord, zoals The Great Mouse Detective en The Sword in the Stone.

De set is prachtig vormgegeven en zit in een speciale box. Zo krijg je bij de set ook de poster art van de films, staat het jaar van uitgave en een quote uit de film erbij.

Wel een nadeel

Een nadeel is de prijs. De set is namelijk echt niet goedkoop. In de Verenigde Staten gaat deze 1.500 dollar kosten. Met 100 films betekent dat dus zo’n 15 dollar per film. Maar goed, je hebt wel iets unieks in handen, wat je als fan gewoon wilt hebben.

In de Verenigde Staten kunnen geïnteresseerden vanaf 18 september hun set pre-orderen bij Walmart. Of Disney de Blu ray-set ook naar Nederland brengt, is nog niet bekend.

Volgens Disney+ wil je alle Marvel-films en series in deze volgorde kijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen