De grootste Marvel-titels die dit jaar nog naar Disney+ komen

Films & Series Jeroen Kraak 16 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Disney+ is het thuishonk voor Marvel. Het afgelopen jaar zagen we flink wat films en series naar de streamingdienst komen. Maar wat zit er nog in de pijplijn dit jaar? Wij nemen het met je door.

2023 is als we eerlijk zijn misschien wel het matigste Marvel-jaar in het afgelopen decennium. De creativiteit bij de studio lijkt totaal weg te zijn. Gelukkig is de laatste titel: Guardians of the Galaxy Vol. 3 daarop een uitzondering. Die toptitel lijkt de ommekeer te vormen.

Marvel op Disney+

Want er zit een hoop Marvel-content de pijplijn die nog dit jaar op Disney+ moet verschijnen. Wij nemen de belangrijkste titels met je door.

Als eerste zijn er natuurlijk de films uit de bioscoop die naar Disney+ komen. Zo verschijnen in de maand mei Spider-Man: Homecoming, Venom en Ant-Man and the Wasp: Quantumania op de streamingdienst. Van deze films is echt alleen de eerst een must-watch.

Ergens eind juli of in augustus komt naar alle waarschijnlijkheid Guardians of the Galaxy Vol 3. naar Disney+. En reken maar, die mag je echt niet missen. Ik zou je zelfs adviseren om nu nog naar de bioscoop te gaan als je ‘m niet hebt gezien.

Goed die film kun je dus al in de bioscoop zien voorafgaand aan de release op Disney+ zien, maar er is nog veel meer dat er aankomt.

Secret Invasion – 21 juni

Als eerste moet ik het hebben over Secret Invasion, want dit kan best wel wat worden. In deze Marvel-serie zien we Fury en Talos die de Skrulls proberen te stoppen. Deze zijn de hoogste sferen in het Marvel-universum binnengedrongen. Je zag deze aliens eerder bijvoorbeeld in Captain Marvel.

Echo – zomer 2023 op Disney+

Deze zomer is het de beurt aan Echo. Wellicht heb je dit personage al langs zien komen in Hawkeye. Dit personage is doof en spreekt alleen via gebarentaal. Echo, oftewel Maya Lopez, moet haar verleden onder ogen komen.

Daarvoor moet ze terug naar haar native Amerikaanse roots en haar familiegeschiedenis omarmen. Alleen dan kan ze vooruit komen.

Echo Marvel Disney+
Echo komt eraan! (Afbeelding: Disney)

Loki (seizoen 2) – zomer 2023

Dit is misschien wel de serie waar we het meest naar uitkijken. Natuurlijk heeft dat te maken met hoe seizoen 1 0p Disney+ afliep en daarom weten we wat we kunnen verwachten. We zagen hoe het personage He Who Remains werd gelanceerd.

Er zijn nog genoeg vragen te beantwoorden. Hoe gaat het verder met Mobius en is Sylvie nog ergens te vinden?

Loki Marvel Disney Plus
Loki zie je op Disney+. (Afbeelding: Disney)

Ironheart – herfst 2023

Iron Man was jarenlang de leider van de Avengers. We weten inmiddels allemaal wat er met hem is gebeurd tijdens End Game. Iron Man was vooral sterk door zijn pak. Nu is er een nieuwe held die net zo sterk is.

De geniale tiener en uitvinder Riri Williams heeft het meest geavanceerde harnas gemaakt sinds Iron Man. Kan hij ook net zo’n grote geld worden? Je ziet het op Disney+.

Ironheart
Ironheart (Afbeelding: Disney)

Agatha Coven of Chaos – eind van het jaar 2023 op Disney+

Disney+ komt waarschijnlijk rond kerst met de laatste Marvel-knaller van het jaar. Agatha krijgt haar eigen serie. We zagen de heks voor het eerst in WandaVision, waar ze Wanda flink om de tuin leidde. Nu mag ze al haar slechtheid laten zien in deze nieuwe serie.

Disney+ heeft nog geen trailer laten zien van deze show, dus het is vooral nog afwachten hoe dit verhaal verder gaat verlopen. We moeten het dus doen met de beelden uit WandaVision.

Volgens Disney+ moet je alle Marvel-films en series in deze volgorde kijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen