Hoe je via Ziggo toegang kunt krijgen tot Disney+

Apps Mark Hofman 12 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix, Amazon Prime, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. De streamingdiensten vliegen ons in Nederland om de oren. Ideaal voor de liefhebber, een drama voor je portemonnee. Toch kan het gebruik wel makkelijker. Ziggo maakt de dienst eenvoudiger bereikbaar.

Vandaag wordt duidelijk dat klanten van Ziggo gratis toegang krijgen tot de unieke content die Disney+ te bieden heeft. Denk hierbij aan exclusieve titels als Star Wars, Marvel, Pixar en National Geographic.

Disney+ gratis te gebruiken in Nederland

Heb jij een Mediabox Next of Next Mini in huis staan, dan ben je een geluksvogel. Een abonnement op Disney+ kost je doorgaans 8,99 euro per maand en betaal je via Disney zelf. Nu kan dat dus ook via je maandelijkse Ziggo-factuur.

Disney+ staat standaard geïnstalleerd op je Mediabox van Ziggo en is direct te gebruiken. Je hoeft hiervoor dus alleen de applicatie te openen, waarschijnlijk een profiel aan te maken en de rest gaat helemaal vanzelf. Handig, dus!

Lightyear, buzz lightyear, pixar
Tot aan de sterren (Afbeelding: Disney Pixar)

Je fietst met de afstandsbediening of Voice Remote razendsnel door de pittig lange lijst aan content. Denk aan exclusieve Star Wars-titels of de meesterwerkjes van Marvel. Maar ook voor de liefhebbers van Disney, Pixar en National Geographic is er voldoende te zien.

Wie echt alles uit Disney+ wil halen kijkt overigens ook naar het STAR-aanbod. Hier staan onder andere de pareltjes van 21st Century Fox in. Talloze sitcoms, keiharde klassiekers en nieuwe titels zijn onderdeel van dit exclusieve aanbod.

Steeds duurder, maar waarom?

Zoals gezegd zitten we als consument met talloze streamingdiensten opgezadeld en wordt het er alles behalve goedkoper op. Iets dat we ook bespraken in de eerste aflevering van onze Freakin’ Nerds podcast.

Enerzijds komt dat door de versplintering van de markt, maar anderzijds ook door de stijgende prijzen. De vraag is dan ook waarom de streamingdiensten in ons land dat precies doen. Collega Wesley Akkerman geeft je het antwoord in het onderstaande artikel:

Streamingdiensten als Netflix en Disney steeds duurder, maar waarom?

Edit: In een eerdere versie van dit bericht vertelden we dat Disney+ gratis was voor Ziggo-klanten. Dat is niet het geval. Wij hadden het bericht verkeerd begrepen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen