Wat kunnen we van de elektrische fietsen van VanMoof verwachten in 2024?

Elektrische fietsen Sam Dille 30 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

VanMoof gaat door in het nieuwe jaar. De kersverse eigenaren van het merk van de elektrische fietsen zijn van plan om volgend jaar al heel wat nieuwe producten te lanceren. Wij hebben voor je op een rij gezet wat je van ‘VanMoof 2.0’ kan verwachten.

2023 was een chaotisch jaar voor VanMoof. En dat is nog een understatement. Na grote problemen belandde de fabrikant in een faillissement. Maar afgelopen zomer werd bekend dat het bedrijf wordt overgenomen en doorgestart.

The Verge sprak met nieuwe leiders Elliot Wertheimer, Albert Nassar en Nick Fry. Ze gaven alvast een voorproefje van wat we van het nieuwe VanMoof kunnen verwachten in 2024 en dat is meer dan elektrische fietsen.

Miljoenen aan investeringen

Dat de nieuwe leiders voor een flinke uitdaging staan, staat als een paal boven water. Er is wel een pluspunt: het originele bedrijf ging dit jaar failliet met miljoenen aan schulden. Maar die hoeven niet te worden afbetaald.

Toch wordt verwacht dat het een hoop tijd en geld kost om van de doorstart een succes te maken. Fry denk dat het minstens drie jaar zal duren voordat VanMoof 2.0 op eigen benen kan staan. Voor die tijd moet er flink geïnvesteerd worden in het bedrijf. De nieuwe eigenaren verwachten tientallen miljoenen te investeren in VanMoof 2.0.

VanMoof dropt zijn goedkoopste elektrische fiets tot nu toe
Purple Fog (Afbeelding: VanMoof)

Reparatieservice

VanMoof gaat binnenkort onderdelen beschikbaar stellen voor de reparaties van elektrische fietsen. Werkplaatsen van andere bedrijven kunnen deze onderdelen gebruiken om fietsen te repareren. In plaats van zelf servicehubs te runnen, gaat VanMoof samenwerken met winkels.

Het nieuwe bestuur wil dat de nieuwe producten betrouwbaarder zijn en het onderhoud makkelijker wordt. Ze willen fietsen maken die in slechts twintig minuten onderhouden kunnen worden. Zo willen ze voorkomen dat mensen lang moeten wachten, zoals bij het oude VanMoof.

VanMoof elektrische fietsen van nóg hogere kwaliteit

Nick Fry is naast nieuwe CEO van VanMoof ook topman bij moederbedrijf McLaren Applied. Dat bedrijf is ook vaste leverancier voor onderdelen van de Formule 1. Die kennis willen de eigenaren ook toepassen in nieuwe elektrische fietsen.

“Hoe win je in de Formule 1 en win je in de autosport? Je wint door efficiëntie”, zegt Fry. “Waar je heel goed in wordt, is dingen maken die zo licht mogelijk, zo klein mogelijk en zo efficiënt mogelijk zijn.”

De nieuwe e-step van VanMoof.
De eerste beelden van de nieuwe step (Afbeelding: VanMoof)

VanMoof zal in 2024 voor het eerst ook een elektrische step lanceren. Die komt hopelijk in de eerste helft van het nieuwe jaar op de markt. Aanvankelijk zal de fabrikant van elektrische fietsen zich focussen op de Europese markt. Maar het bedrijf zal later ook opnieuw uitbreiden naar de VS.

Waarom automobilisten gewoon blij kunnen zijn met die elektrische fiets

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen