Documentaire of tutorial?: How to Rob a Bank is de nieuwste hit op Netflix

Films & Series Lucas van de Wetering 13 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

De nieuwe true crime documentaire over een bankovervaller: How to Rob a Bank is op het moment een van de grootste films op Netflix.

Bankovervallen zijn natuurlijk mega populair in Hollywood. Er zijn extreem veel films, series en zelfs games waar een bankoverval in voorkomt. Het is dan ook een makkelijk misdaad om dramatisch neer te zetten. Maar bankovervallen komen eigenlijk helemaal niet zoveel voor.

Toch is er wel iemand geweest, niet eens heel lang geleden, die meerdere banken succesvol heeft weten te overvallen. Precies over deze man gaat de nieuwe true crime-docu op Netflix; How to Rob a Bank. En het is een van de grootste films op de streamingsdienst met een perfecte Rotten Tomatoes score.

How to Rob a Bank op Netflix

Je kan aan de titel van de true crime-docu vast wel raden waar de Netflix-film How to Rob a Bank over gaat: een bankoverval. Maar helaas is de titel wel een beetje misleidend, want het is geen DIY-video over wat de beste manier is om een bank te overvallen. Daar zou de politie niet heel blij mee zijn.

In plaats daarvan gaat How to Rob a Bank op Netflix over misschien wel de beste bankovervaller ooit, dat is nog eens een titel om te hebben. Scott Scurlock heeft in de jaren 90 minimaal 19 banken succesvol weten te overvallen. Hiermee heeft hij meer dan 2 miljoen euro verdiend. Scott was de politie iedere keer te slim af, tot dat de FBI betrokken raakte tenminste. Maar om te zien hoe het precies eindigt, moet je de docu maar kijken.

Hoe deed hij het?

Een bankoverval plegen is populair in Hollywood-films voor een reden. Het is een redelijk dramatische misdaad om het zo te zeggen. Je moet eerst doen alsof je gewoon geld komt opnemen bij de bank en dan boem, moet je iedereen in dat gebouw bang maken en ervoor zorgen dat niemand de politie belt. Als je misdaad gelukt is ren je weg met een tas vol geld.

Scott zijn aanpak in de Netflix-docu had ook redelijk wat theater-invloed. Hij maakte veel gebruik van make-up en vooral ook gezichtsprotheses om er anders uit te zien bij elke overval. Zo werd hij niet herkent als de bankmedewerkers een descriptie gaven van de overvaller. Het is ook wel logisch dat Scott het zo theatraal aanpakte, want hij was beïnvloed om een bank te overvallen na het zien van de 1991-film Point Break.

Rotten Tomatoes

De true crime documentaire over een bankovervaller doet het kennelijk erg goed op Netflix, en hij heeft goede beoordelingen op Rotten Tomatoes om dit te ondersteunen. How to Rob a Bank heeft een 100% score van critici op Rotten Tomatoes. Een review zegt dat de film een fascinerend verhaal met een verrassend charismatische crimineel weet om te zetten tot een mooi en kleurrijk verhaal.

Maar ook het thuispubliek blijkt fan te zijn van de true crime-docu op Netflix. How to Rob a Bank heeft een 81% audience score op Rotten Tomatoes. De reviews zeggen dat de film je vanaf het begin op het puntje van stoel heeft zitten. Ook wordt er gewaardeerd dat deze true crime-docu een keer niet over een moord gaat. Er is kennelijk behoefte aan diversiteit in het verfilmde misdaden-genre.

How to Rob a Bank is nu te bekijken op Netflix. De true crime-docu duurt ongeveer anderhalfuur en is dus geen gigantisch lange zit. Als je fan bent van true crime dan is het zeker een aanrader. Maar onthoud: How to Rob a Bank is een documentaire, geen tutorial.

Stephen King is stomverbaasd over deze bloederige Netflix-horror

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen