Dragon Ball-fans opgelet: deze nieuwe anime op Disney+ is een must-watch

Films & Series Lucas van de Wetering 18 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Na het overlijden van Dragon Ball-maker; Akira Toriyama krijgt zijn andere werk ook meer aandacht. Zo wordt Sand Land opgepakt door Disney+.

Dragon Ball is een van de grootste franchises in de anime en manga-wereld. Uit deze franchise zijn een paar van de beste en populairste ontstaan. Maar de maker van deze anime en manga heeft nog veel meer goede projecten gemaakt voor dat hij overleed.

Een van deze werken is de manga Sand Land uit 2000. Deze is gemaakt in een tijd dat er niet gewerkt werd aan Dragon Ball. Sand Land is niet heel bekend in de media, maar daar komt wellicht verandering in. Disney+ heeft een anime gemaakt gebaseerd op de Sand Land manga, en je kan hem nu al kijken.

Sand Land: De Dragon Ball opvolger op Disney+

Sand Land op Disney+ speelt zich af in wereld waar oorlog en natuurrampen de watervoorziening hebben vernietigd. Een wrede en hebzuchtige koning maakt hier gebruik van door het overige water voor zichzelf te nemen en mensen te laten vechten voor de restjes.

Sheriff Rao wilt hier een einde aan maken en zoekt de hulp van de enigen die hem kunnen helpen; de demonen van Sand Land. De prins van de demonen, Beelzebub, wil de sheriff wel helpen. Maar dit helpen gaat al snel fout wanneer ze tegen de koning aanbotsen.

Toriyama’s talent

Naast Dragon Ball heeft Toriyama nog veel andere projecten die meer aandacht verdienen, en Sand Land is daar zeker onderdeel van. Het is dan zeker een goede keuze van Disney+ geweest om de manga om te zetten in een anime.

Sand Land op Disney+ heeft Toriyama zijn klassieke kunststijl die we allemaal kennen van Dragon Ball. Dit zorgt ervoor dat de karakters in Sand Land ook veel energie en emotie weten uit te stralen.

Sand Land op Disney+ is zeker een aanrader als je fan bent van anime, al helemaal als Dragon Ball een van deze anime is. Toriyama staat dan misschien wel bekend als de maker van Dragon Ball, maar hij heeft nog veel meer mooie werken gemaakt waarvan fans kunnen genieten.

Akira Toriyama overleden: het leven van de Dragon Ball-maker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen