AI maakt de Dragon Ball-film met Ryan Reynolds en Idris Elba die je wil zien

Films & Series Rik Claessen 17 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Wéér een anime die de overstap maakt naar live-action. Alleen er is iets vreemds aan deze Dragon Ball-trailer met Ryan Reynolds.

Fans van de immens populaire manga en anime Dragon Ball zijn nog in een periode van rouw. Onlangs overleed bedenker Akira Toriyama. De man had een ontzettend interessant leven en liet meerdere generaties aan Dragon Ball-fans achter. Betekent dat nu het einde van Dragon Ball en alle content daaromheen?

Natuurlijk niet. Sterker nog: er gaat een trailer rond op het internet van een gloednieuwe live-action Dragon Ball-film. Er is alleen een klein probleempje: de trailer is gemaakt door AI. Toch is de cast wel interessant. Goku wordt gespeeld door niemand minder dan Ryan Reynolds.

Dit is de nieuwe (en neppe) live-action Dragon Ball-film met Ryan Reynolds

Een kijker die ook maar een beetje oplet, prikt al gauw door façade heen. Het is overduidelijk gemaakt door AI. Het is eigenlijk een goede wake-upcall dat we door nieuwe technologieën ook op filmgebied goed moeten kijken of iets wel klopt of niet. Hoe dan ook is de trailer van Dragon Ball interessant. Zeker als je kijkt naar de nogal ‘aparte’ casting.

Zo zien we eigenlijk alleen maar A-lijst acteurs. Ryan Reynolds, Idris Elba, Emilia Clarke en zelfs kung-fu legende Jackie Chan. Je ziet ze helemaal in de stijl van de personages die ze spelen. Verder laat de trailer omgevingen zien waar ook de anime zich afspeelde. Bij de omgeving is het het duidelijkst dat je te maken hebt met AI, de proporties kloppen hier en daar niet.

Waarom de casting ‘interessant’ is voor Dragon Ball

Wat een topcast als je het zo bekijkt. Stuk voor stuk getalenteerde acteurs zoals Ryan Reynolds. Het zijn alleen veelal acteurs met een westerse achtergrond, terwijl Dragon Ball voortkomt uit Aziatische cultuur. De maker van de video reageert in de reacties van de video dat het puur gaat om een fanproject.

Zo zien we bijvoorbeeld Idris Elba als Piccolo. Piccolo heeft in de anime een gifgroene kleur. Het lukte in de trailer niet goed om die kleur op Elba te krijgen. Verder komen er nog een aantal hilarische castingkeuzes voorbij. Zoals Luke Evans als Vegeta, Emilia Clarke als Bulma en Gemma Chan als Chi-Chi. We zien zelfs zanger Harry Styles en Jason Mamoa in de cast.

Waarom deze cast waarschijnlijk niet in de échte film komt

De maker van de trailer, Stryder HD, benadrukt dus dat het om een fanproject gaat. Volgens hem is het gewoon ‘leuk’ om te zien waar AI toe in staat is op filmgebied. Toch wakkert zijn trailer een discussie aan over hoe realistisch deze Dragon Ball casting met Ryan Reynolds zou zijn. Het korte antwoord: helemaal niet.

En dat is niet dat de acteurs er geen zin in hebben. Mogelijke regisseurs en producenten willen liever gedoe voorkomen. Met deze cast komt de term ‘whitewashing’ al vrij snel weer opborrelen. Dat is wanneer veelal witte acteurs de rollen van andere etniciteiten bekleden. Een bekend voorbeeld is de éérste live-action film van Avatar, simpelweg genaamd The Last Airbender.

Wéér een anime die de overstap maakt naar live-action. Alleen er is iets vreemds aan deze Dragon Ball-trailer met Ryan Reynolds.
(Afbeelding: Crunchyroll)

Deze film kreeg bakken met kritiek over zich heen. Niet alleen omdat The Last Airbender niet heel erg goed was. Net als Dragon Ball is Avatar gebaseerd op Aziatische cultuur. Alleen de acteurs die in de film te zien waren, weerspiegelden dit amper. Het waren eigenlijk alleen maar witte acteurs met een westerse achtergrond. En dat schoot in het verkeerde keelgat bij het publiek.

Mocht er dus ooit een Dragon Ball-film komen, dan is de kans groot dat er andere acteurs in spelen. Toch zouden we Ryan Reynolds wel erg graag als Goku zien.

Onlangs kregen we op Netflix een nieuwe live-action van Avatar: The Last Airbender. Fans zijn verdeeld of de serie nu een hit is of een ramp. Voor degene die wél genieten van de show, hebben de makers goed nieuws:

Netflix heeft goed nieuws voor mensen die Avatar: The Last Airbender wél goed vonden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen