DuckDuckGo brengt veilig AI-alternatief voor ChatGPT en Google Gemini

Apps Jeroen Kraak 7 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Het is een vraag die veel mensen bezighoudt: wat doen grote bedrijven met de info die je invoert op AI-chatbots zoals ChatGPT en Google Gemini? DuckDuckGo komt met een alternatief dat veel veiliger is.

DuckDuckGo ken je waarschijnlijk als het veilige alternatief voor Google en Bing. Het is een zoekmachine die jouw gegevens niet bewaart, waardoor je veilig kunt zoeken zonder je zorgen te maken om je privacy. Het bedrijf heeft inmiddels ook een browser waarmee je hetzelfde kunt en die een goed alternatief is voor Google Chrome en Safari.

Maar daar komt nu nog een dienst bij. DuckDuckGo heeft zijn eigen AI-chatbot ontwikkeld. Hiermee biedt het ook een alternatief voor ChatGPT en Google Gemini voor mensen die gesteld zijn op hun privacy.

DuckDuckGo heeft het alternatief voor ChatGPT en Google Gemini

Het bedrijf lanceert nu zijn chatbot met de toepasselijke naam DuckDuckGo AI Chat, al had ons ‘Kwek’ ook al een mooie titel geleken. Het mooie aan deze chatbot is dat het gebruikmaakt van de populaire modellen zoals ChatGPT-3.5, Claude 3, Llama 3 en Mixtral. Alleen zit er wel een anoniem sausje overheen.

Nu is het nog een basis chatbot, maar DuckDuckGo belooft later meer functies toe te voegen. Wat die functies precies zijn, is nog onbekend.

Wel is er maar een maximaal aantal keer dat je de AI-chatbot van DuckDuckGo kan gebruiken.
De AI-chatbot. (Afbeelding: DuckDuckGo)

De privacy die DuckDuckGo biedt is belangrijk. Wellicht weet je het niet, maar grote techbedrijven gebruiken de informatie die je invoert in een AI-chatbot zoals ChatGPT en Google Gemini om de chatbot te trainen. Dat is natuurlijk niet fijn als het gevoelige informatie is.

Zo werkt het

Hoewel het ChatGPT en Google Gemini-alternatief van DuckDuckGo een goede stap voorwaarts is. De chatbot slaat je ingevoerde tekst voor een korte tijd op om een antwoord voor je te genereren. Het is ook handmatig mogelijk om je chat te verwijderen.

Je kunt het ChatGPT en Google Gemini-alternatief van DuckDuckGo meteen proberen, want de AI-chatbot is gewoon te bereiken via de website van het bedrijf. Wel is er maar een maximaal aantal keer dat je de AI-chatbot van DuckDuckGo kan gebruiken. Later moet de functie ook ingebouwd worden in de browser van het bedrijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen