5 krachtige alternatieve voor deze extreem dure elektrische auto’s

Elektrische auto's Sam Dille 6 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

Bestuurders van elektrische auto’s kunnen rekenen op geweldige prestaties, maar dat gaat vaak samen met een flink prijskaartje. Gelukkig bestaan er genoeg alternatieven die soortgelijke kenmerken hebben, maar dan voor een lagere prijs.

Elektrische auto’s zijn duur vanwege de productie van de elektromotor. Dit komt doordat de motor vaak bestaat uit prijzige stoffen, zoals nikkel en kobalt. Binnen de EV-industrie kom je forse prijsverschillen tegen, afhankelijk van het model, de prestaties en de bijbehorende elektromotor.

5 alternatieven voor peperdure elektrische auto’s

Er zijn genoeg elektrische auto’s die geweldige prestaties leveren tegen een wat lagere prijs. Wij geven je een aantal alternatieven voor een paar van de duurste EV’s van dit moment.

#1 Mercedes-Benz AMG EQE Sedan – vanaf 109.868 euro

De Mercedes-AMG EQE wordt aangedreven door een dubbele motor die in staat is de elektrische auto in maar 4,2 seconden van nul naar honderd kilometer per uur te trekken. Bovenop het explosieve vermogen is de EV ook comfortabel, stijlvol ingericht en ruim.

Maar de auto kost flink wat geld. De BMW i4 M50 is hiervoor een wat betaalbaarder alternatief. De elektrische auto biedt veel comfort, terwijl hij heel plezierig en krachtig rijdt. De elektrische auto levert dankzij twee pittige eDrive motoren een indrukwekkend vermogen van 400 kW (544 pk).

i4 M50
BMW i4 M50 (Afbeelding: BMW)

Scoor de EV hier vanaf 77.875 euro

#2 Porsche Taycan Turbo S – vanaf 204.253 euro

De Porsche Taycan Turbo S is de ultieme Porsche EV die rijdt als een echte Porsche. De elektrische auto heeft een goddelijk vermogen dankzij zijn tweemotorige AWD-aandrijflijn, die een enorme 750 pk produceert.

Voor bijna een kwart van de prijs van de Porsche Taycan Turbo S kun je de Tesla Model 3 Performance krijgen. De Model 3 komt qua prestaties niet in de buurt van de Porsche Taycan, maar biedt wel enorm veel luxe en kracht voor zijn prijsklasse. De EV bereikt honderd kilometer per uur binnen 3,3 seconden. Dat is slechts 0,5 seconden minder dan bij de Porsche Taycan Turbo S.

Tesla model 3 elektrische auto
Tesla Model 3 (Afbeelding: Tesla)

Scoor de EV hier vanaf 41.990 euro

#3 BMW iX M60 – vanaf 139.329 euro

De iX M60 is een bonk van een voertuig. De kolossale elektrische auto weegt zo’n 2.559 kilogram. De M60 is voorzien van twee BMW M eDrive motoren, die bij elkaar goed zijn voor 619 pk en een 0-100 tijd van 3,8 seconden.

Als je een krachtige elektrische auto wilt, maar niet klaar bent om meer dan een ton uit te geven, dan is de Kia EV6 GT misschien wel iets voor jou. Hoewel hij minder dan de helft van de prijs van de iX M60 kost, stelt de EV op geen enkel vlak teleur. Hij heeft een tweemotorige vierwielaandrijving, met een maximaal vermogen van 576 pk en een snellere 0-100-tijd van 3,5 seconden. De Kia is misschien niet zo extravagant als de iX, maar zeker een elektrische auto waar je op kunt bouwen.

Kia EV6 GT
Kia EV6 GT (Afbeelding: Kia)

Scoor de EV hier vanaf 49.995 euro

#4 Mercedes-Benz AMG EQS Sedan – vanaf 129.297 euro

Deze superslanke Mercedes is een van de meest aerodynamische productieauto’s ooit. De elektrische auto kan enorme snelheden behalen, zonder het grip op de weg kwijt te raken. Het prettige stuurvermogen in combinatie met een maximaal vermogen van 649 pk en een 0-100-tijd van 3,4 seconden, maakt de EV een genot om in te rijden.

De Volkswagen ID.4 is een alternatief dat meer is afgestemd op het dagelijks gebruik. De elektrische auto heeft een actieradius tot 520 kilometer, wat hem uitstekend maakt om dagelijks mee te reizen. Het voertuig laadt ultrasnel. De batterij kan binnen slechts 80 minuten al voor 38 procent vol raken. De motor is wel een stuk minder krachtig, met een 0-100 tijd van 8,5 seconden.

Volkswagen ID.4
De ID.4 (Afbeelding: Volkswagen)

Scoor de EV hier vanaf 42.940 euro

#5 Lucid Air Sapphire elektrische auto – vanaf 245.000 euro

Deze bijzondere creatie van Lucid Motors is een van de snelste elektrische auto’s ooit. Met drie elektromotoren en van meer dan 1200 pk, galoppeert de Air Sapphire naar 100 kilometer per uur in mph in een verbazingwekkende 1,95 seconden.

Voor iets meer dan de helft van de prijs kun je de Tesla Model S Plaid krijgen. De Model S Plaid volgt qua prestaties de Lucid op de voet. De Model S Plaid heeft een driedubbele motor die 1020 pk levert en naar 100 kilometer per uur rijdt een supersonische 2,1 seconden.

Grootste probleem elektrische auto lijkt nu echt opgelost
De Tesla Model S Plaid. (Afbeelding: Tesla)

Scoor de EV hier vanaf 129.990 euro

Elektrische auto is de toekomst, maar waarom is ‘ie toch zo duur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen