Dutch Comic Con: zo veel kost een handtekening van deze beroemde acteurs

Lifestyle Lucas van de Wetering 11 jun 2024
Leestijd: 5 minuten

In het weekend van 21 juni is het tijd voor de Nederlandse Comic Con, en zoveel ben je kwijt voor een handtekening van je favoriete acteur.

Twee keer per jaar vindt de Nederlandse versie van Comic Con plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Hier heb je de kans om te cosplayen, dingen te zien van allerlei popcultuur-franchises en je favoriete filmhelden te ontmoeten.

Naast dat je de acteurs kan ontmoeten, heb je ook de kans om met ze op de foto te gaan of om een handtekening te krijgen. Maar deze prijzen kunnen nog wel eens fors oplopen. Voor de handtekeningen van de aanwezige acteurs ben je al snel een paar tientjes kwijt.

Acteurs op Dutch Comic Con

Bij iedere Heroes Comic Con zijn er weer andere acteurs en actrices aanwezig, soms heb je dus meer geluk met bekenden dan andere keren. Dit jaar zijn er wel een aantal redelijk bekende acteurs aanwezig op Comic Con in Utrecht.

Deze acteurs zijn aanwezig op Comic Con het weekend van 21 juni:

  • David Tennant
  • James & Oliver Phelps
  • Cobie Smulders
  • Finn Jones
  • Misha Collins
  • Jeff Ward
  • Stanislav Yanevski
  • The Hillywood Show

De handtekening-prijzen

Je kan bij alle acteurs en actrices handtekeningen kopen. De tijden dat ze tekenen verschilt per dag, maar ze zijn bijna allemaal aanwezig op zaterdag en zondag. Ook zit er nog wel een redelijk verschil tussen de prijzen voor een handtekening, en deze prijzen lopen redelijk op.

David Tennant

David Tennant is misschien wel de bekendste acteur die bij deze Nederlandse Comic Con aanwezig is. Hij heeft in redelijk wat popcultuur-projecten gespeeld. Zo heeft hij The Tenth Doctor gespeeld in Doctor Who, Barty Crouch Jr. in Harry Potter en meest recent Huyang in de Ahsoka-serie in de Star Wars-franchise.

Dit is ook wel direct de reden dat een handtekening van David Tennant een redelijk prijsje heeft. Voor een enkele handtekening op een object naar keuze betaal je namelijk 100 euro. Als je zelf geen voorwerp mee hebt zijn er gratis foto’s van de acteur aanwezig om te laten ondertekenen.

Dutch Comic Con: zo veel kost een handtekening van deze beroemde acteurs
Tenth Doctor (Afbeelding: BBC)

James & Oliver Phelps

James en Oliver Phelps zijn echt perfecte voorbeelden van acteurs die het grootste deel van de mensen eigenlijk alleen maar kent door één rol. In het geval van James en Oliver zijn dit hun rollen als Fred en George Weasley in de Harry Potter-films.

Toch is Harry Potter wel een van de grootste franchises in de wereld, dat is dan ook de reden dat je veel geld nodig hebt voor de handtekeningen. De handtekeningen kosten ook 100 euro per persoon, per acteur. Dus als je maar 100 euro hebt moet je kiezen welke handtekening je wil. James en Oliver zijn wel een uitzondering, want ze zijn alleen aanwezig op de vrijdagavond van Comic Con.

Dutch Comic Con: zo veel kost een handtekening van deze beroemde acteurs
Fred en George Weasley (Afbeelding: Warner Bros. Pictures)

Cobie Smulders

Cobie Smulders is de enige Hollywood-actrice die aanwezig is bij deze Comic Con. Ze is bekend van meerdere rollen. Zo speelt ze Robin in How I Met Your Mother en Lisa in Friends From College. Maar ze is ook erg bekend door haar rol als Maria Hill in meerdere Marvel-films.

Al heeft Cobie Smulders in zoveel verschillende bekende films en series gespeeld, haar handtekening is een redelijk stukje goedkoper dan de eerdere acteurs. Voor een handtekening ben je 60 euro kwijt. Dit is nog steeds veel geld, maar wel 40% minder.

Dutch Comic Con: zo veel kost een handtekening van deze beroemde acteurs
Robin (Afbeelding: Hulu)

Finn Jones

Finn Jones is niet bepaald een heel grote acteur, maar hij heeft wel in een aantal bekende projecten gespeeld. Zo speelde hij de redelijk kleine rol van Loras Tyrell in Game of Thrones en heeft hij Iron Fist gespeeld in de gelijknamige geflopte serie en in de spin-off Marvel’s Defenders.

Doordat Finn Jones niet heel bekend is, kan je zijn handtekening ook voor het minste geld bemachtigen. Toch zegt dit niet heel veel, want je bent nog steeds 40 euro kwijt voor een handtekening van de acteur.

Dutch Comic Con: zo veel kost een handtekening van deze beroemde acteurs
Iron Fist (Afbeelding: Netflix)

Misha Collins

Misha Collins is ook niet de grootste acteur die aanwezig is bij Comic Con, maar zeker wel iemand die sommige popcultuur-fans kunnen herkennen. Zo heeft hij de rol van Castiel gespeeld in Supernatural en Two-Face in Gotham Knights.

Doordat hij toch wel iets bekender is dan Finn Jones is zijn handtekening ook wel iets duurder om aan te schaffen. Je betaalt 80 euro voor een handtekening van Misha Collins bij Comic Con. Niet de duurste, maar ook zeker niet de goedkoopste.

Dutch Comic Con: zo veel kost een handtekening van deze beroemde acteurs
Castiel (Afbeelding: CW)

Jeff Ward

Ook acteur Jeff Ward is aanwezig bij deze Nederlandse Comic Con. Je kan hem onder andere kennen van zijn rol als Deke Shaw in de Marvel-serie Agents of S.H.I.E.L.D. en recent als Buggy the Clown in de Netflix-versie van One Piece.

Net als Finn Jones is Jeff Ward niet de grootste filmster op de planeet, daarom betaal je voor handtekening een handtekening ook 40 euro. Ward deelt samen met Jones en nog een acteur de titel voor goedkoopste handtekening van het weekend.

Dutch Comic Con: zo veel kost een handtekening van deze beroemde acteurs
Buggy the Clown (Afbeelding: Netflix)

Stanislav Yanevski

Stanislav Yanevski zit een beetje in hetzelfde schuitje als de gebroeders Phelps, want ook deze acteur herken je waarschijnlijk van één rol. Ook deze rol is in de Harry Potter-films. Stanislav Yanevski speelt de rol van Victor Krumm in Harry Potter and the Goblet of Fire.

Wel is deze rol wat kleiner dan Fred en George Weasley, daarom is een handtekening ook een stukje goedkoper. Yanevski sluit zich aan bij Jeff Ward en Finn Jones en vraagt ook 40 euro voor een handtekening.

Dutch Comic Con: zo veel kost een handtekening van deze beroemde acteurs
Victor Krumm (Afbeelding: Warner Bros. Pictures)

The Hillywood Show

Last but not least is ook The Hillywood Show aanwezig, en dit is een geval apart. The Hillywood Show bestaat uit twee zussen genaamd Hilly en Hannah Hinti, en The Hillywood Show is de naam van hun gedeelde YouTube-kanaal waar ze parodieën maken van bekende films. Het zijn dus geen Hollywood-actrices, maar Hillywood-actrices.

Ook zijn ze nog een geval apart doordat ze prijzen voor handtekeningen nog niet bekend zijn, dit weet je pas tijdens Comic Con zelf. Al is niet te verwachten dat deze duurder worden dan veel van de acteurs.

Als je naar Comic Con gaat en je wil een handtekening moet je dus slim kiezen. Want niet elke acteur vraagt even veel voor een krabbeltje. De tijden voor het ondertekenen zijn per acteur en per dag te zien op de website van de Nederlandse Comic Con.

Stephen King is stomverbaasd over deze bloederige Netflix-horror

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen