25 jaar Lego Star Wars: dit zijn de duurste sets van 2024

Lifestyle Lucas van de Wetering 30 mei 2024
Leestijd: 4 minuten

Er komen weer een heleboel Lego Star Wars-sets uit dit jaar, en voor deze sets uit 2024 betaal je het meest.

Lego Star Wars is een van de grootste en populairste thema’s in heel Lego. De allereerste Star Wars-set kwam dan ook precies 25 jaar geleden uit, dit was in 1999. Sindsdien zijn er bijna elk jaar wel nieuwe sets in het thema uitgebracht.

2024, het 25-jarig jubileum van Lego Star Wars, is zeker geen uitzondering. Alleen dit jaar komen er in totaal al 22 nieuwe Lego Star Wars-sets uit. Maar natuurlijk is niet iedere set even duur. Voor de allerduurste ben je ook dit jaar weer redelijk wat geld kwijt.

De duurste Lego Star Wars-sets van 2024

Waar je voor de goedkoopste set maar iets meer dan een tientje kwijt bent, is dat bij de duurste Lego Star Wars-sets wel iets meer. De prijzen zitten weer lekker hoog.

#6 Tantive IV

Tantive IV is even duur als de vijfde plek, maar heeft net wat minder stukjes. Deze Lego Star Wars-set is echt gemaakt om neer te zetten, de Tantive IV staat daarom ook op een standaard. Verder heeft de set ook geen minifiguren.

Voor de Tantive IV ben je 79,99 euro kwijt op de officiële Lego-site. De Star Wars-set heeft 654 onderdelen en is daarmee ook zeker geen kleine set. De lengte van het ruimteschip is 32 cm, de breedte 11 cm en de hoogte is 15 cm. De set is sinds 1 maart al te koop op de Lego-website.

Plunder die spaarrekening maar, dit zijn de duurste Lego Star Wars sets van 2024
(Afbeelding: LEGO)

#5 Mos Espa Podrace Diorama

Ook de set op plek vijf is er echt een die je wil neerzetten. De Mos Espa Podrace Diorama vertoont een iconisch moment uit Episode I: The Phantom Menace. De Podrace tussen een kleine Anakin Skywalker en Subulba. Je krijgt alleen geen minifiguren bij de set.

Net als voor Tantive IV ben je voor de Mos Espa Podrace Diorama 79,99 euro kwijt. Wel heeft deze set wat meer steentjes: 718. De Lego Star Wars-set heeft een lengte van 14 cm, een breedte van 30 cm en een hoogte van 12 cm. De set is sinds 1 mei te koop op de Lego-website.

Plunder die spaarrekening maar, dit zijn de duurste Lego Star Wars sets van 2024
Now THIS is Podracing (Afbeelding: LEGO)

#4 Millennium Falcon

Op plek vier staat de nieuwste Lego-versie van de Millennium Falcon. Deze set is onderdeel van dezelfde lijn als de Tantive IV. Ook deze set is echt puur gemaakt als pronkstuk. Net als de Tantive IV staat de Star Wars-set op een standaard en zitten er geen minifiguren bij.

De Lego Millennium Falcon is een paar euro duurder dan de vorige twee sets en kost 84,99 euro. De set heeft 921 onderdelen. Het ruimteschip heeft een lengte van 24 cm, een breedte van 19 cm en een hoogte van 13 cm. Ook deze set is al te koop op de Lego-website.

Plunder die spaarrekening maar, dit zijn de duurste Lego Star Wars sets van 2024
The ship that made the Kessel Run in less than twelve parsecs (Afbeelding: LEGO)

#3 R2-D2

Op plek drie hebben we de eerste set die je niet alleen maar kan gebruiken om neer te zetten. De 2024-versie van R2-D2 is wat kleiner en betaalbaarder dan zijn voorganger, maar is nog steeds even vet. De set heeft allerlei extraatjes ingebouwd en je krijgt er ook twee minifiguren bij. Zo krijg je een minifiguur-versie van de geliefde robot en een 25-jarig jubileum bonusfiguur; Darth Malek.

Je blijft met deze Lego Star Wars set nog net onder de honderd euro, je bent 99,99 euro kwijt voor R2-D2. De set heeft 1050 stukjes en is een perfecte toevoeging aan je Lego-droids-verzameling. De lengte van R2-D2 is 9 cm, de breedte 26 cm en de set is 38 cm hoog. Ook deze set kwam uit op 1 maart en is te koop op de Lego-website.

Plunder die spaarrekening maar, dit zijn de duurste Lego Star Wars sets van 2024
Beep beep boop (Afbeelding: LEGO)

#2 Imperial Star Destroyer

Op plek twee staat weer een iconisch Star Wars ship in Lego-vorm. De Imperial Star Destoyer is weer in een plastic-bouwsel veranderd. De nieuwe set is iets kleiner dan de 2014-versie, maar deze heeft wel meer onderdelen. Je krijgt zes minifiguren bij het schip, plus een 25-jarig jubileum-figuur. Bij deze set krijg je niemand minder dan Cal Kestis uit de Jedi-games. Puur voor dit minifiguur zou ik de set al bijna kopen.

De set is wel redelijk prijzig. Je betaalt 159,99 euro voor dit Imperial ruimteschip. De set heeft 1555 steentjes en is redelijk groot. Het schip is 46 cm lang, 29 cm breed en 16 cm lang. De Lego Star Wars-set is nog niet te koop, hij komt uit op 1 augustus uit.

Plunder die spaarrekening maar, dit zijn de duurste Lego Star Wars sets van 2024
Having a lightsaber isn’t what makes you a Jedi (Afbeelding: LEGO)

#1 UCS TIE Interceptor

Natuurlijk is de duurste set van het jaar weer een UCS-set. Ieder jaar komt er een nieuwe gigantische UCS-set uit en dit jaar is het een TIE Interceptor. Deze Star Wars set is een vernieuwde versie van het 2000 model. Je krijgt één minifiguur bij het Lego-bouwwerk, een TIE-piloot.

Net als alle andere UCS-sets ben je ook voor deze weer redelijk wat geld kwijt. De prijs is 229,99 euro, maar dan krijg je er ook wel wat voor terug. De set heeft 1931 onderdelen en is een echt pronkstuk. De TIE Interceptor is 40 cm lang, 32 cm breed en 33 cm hoog. De Star Wars set is al te koop op de Lego-website sinds May The 4th.

Plunder die spaarrekening maar, dit zijn de duurste Lego Star Wars sets van 2024
(Afbeelding: LEGO)

Lego blijft altijd een duur grapje, maar dit zijn wel de duurste sets van 2024. Toch zijn het zeker mooie sets. Als je Lego-verzamelt en je hebt wat geld over, zitten er zeker wat aanraders tussen

Dit zijn de duurste LEGO-sets die je op dit moment kan kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen