Eerste plannen Apple Watch 2 gelekt

Apple rmens 18 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Hoewel de tweede generatie Apple Watch waarschijnlijk niet voor 2016 uitkomt en daarna nog niet direct in Nederland leverbaar zal zijn, heeft 9to5Mac-scooptijger Marc Gurman de hand al weten te leggen op de plannen die Apple met de Apple Watch 2 heeft.

Apple plant geen grotere accu, want de huidige zou prima voldoen. Er komt ook geen GPS, maar wel een andere manier om je locatie te bepalen. Daarnaast staan er nog drie verbeteringen op het programma.

FaceTime Video Camera

Videobellen wordt volgende de bronnen van Gurman met de Apple Watch 2 mogelijk. Apple zou van plan zijn om aan de bovenkant van het scherm een FaceTime-camera te positioneren. In watchOS 2 wordt het overigens al mogelijk om naast telefoongesprekken ook met FaceTime Audio te bellen. Voor videogesprekken is nog een iPhone nodig.

Locatiebepaling via Wi-Fi

Geen GPS, wel een betere Wi-Fi chip die het mogelijk maakt om weliswaar niet zo nauwkeurig, maar wel energiezuinig je locatie te bepalen door middel van Wi-Fi Triangulatie. Hierbij kijkt de Watch naar de sterkte van verschillende Wi-Fi netwerken om je positie te bepalen. Dit maakt ook Find My Watch mogelijk.

Wi-Fi Triangulatie schematisch weergegeven.

Minder afhankelijk van iPhone

Momenteel is de Apple Watch nog erg afhankelijk van de iPhone. Hoewel WatchOS 2 gaat zorgen dat apps ook native kunnen werken, zijn veel zaken nog niet zonder iPhone mogelijk. Momenteel kan de Watch alleen muziek afspelen, fitness tracking en Apple Pay zonder iPhone. Daar zou het sturen van berichten via iMessage, e-mail en het binnenhalen van nieuwe weer- en beursinfo via Wi-Fi aan toegevoegd worden.

Meer modellen

De Apple Watch Edition heeft een vanaf-prijs van 10.000 dollar, maar de duurste ‘gewone’ Apple Watch kost iets meer dan 1000 dollar. Daar zit geen groot gat en dat wil Apple naar verluidt opvullen met meer modellen tussen de 1000 en 10.000 dollar.

Geen verandering in accu

Volgens de bronnen van Gurman heeft Apple gemerkt dat het met accuduur wel snor zit. De gemiddelde gebruiker zou de dag afsluiten met nog 30% energie over. Daarom is de accu geen prioriteit. Bovendien speelt de in watchOS 2 geïntroduceerde Night Stand Modus juist in op het iedere nacht opladen van de Watch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen