Wanneer de eerste Tesla-robot volgens Elon Musk op gaat staan

Gadgets Wesley Akkerman 3 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk waagt zich wederom aan een voorspelling. Dit keer niet met betrekking tot een Tesla-auto, maar over de robot waar z’n bedrijf aan werkt. Als we de techondernemer mogen geloven, dan krijgen we nog voor het einde van het jaar een werkende prototype te zien. Sterker nog: voor het einde van het derde kwartaal.

Vorig jaar presenteerde Elon Musk een speciale, mensachtige robot. Dat gebeurde in augustus, tijdens de Tesla AI Day. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het bedrijf wederom in augustus zo’n evenement zou organiseren. Maar nu lijkt het erop dat het bedrijf AI Day #2 verplaatst naar 30 september 2022.

Tesla Bot in aankomst?

De reden: tegen die tijd heeft Elon Musk waarschijnlijk het eerste prototype klaar van de Tesla Bot, die inmiddels omgedoopt is tot Optimus. Dat komt overeen met een belofte die de topman eerder deed. Vorig jaar kondigde Musk namelijk ook al aan een werkend prototype te willen hebben voor het einde van 2022.

Tesla robot
Mensachtige robot van Tesla (Afbeelding: Tesla)

Daarnaast beloofde de Tesla-CEO ook al eerder de robots in 2023 in productie te willen nemen. Om dat voor elkaar te krijgen, moet die inderdaad voor het einde van het jaar met een werkende prototype aankomen. Hoewel dit nog steeds allemaal ambitieus lijkt, geeft Musk wel steeds aan dat dit project prioriteit geniet.

Optimus verschijnt mogelijk in 2023

Dat gaf Musk bijvoorbeeld nog in januari aan, toen hij zei dat de Optimus voorrang krijgt op andere projecten bij Tesla. Om dit doel te behalen, gebruikt het bedrijf onder meer zijn kennis op het gebied van kunstmatige intelligentie en accu’s. Een groot deel van die kennis zit natuurlijk in de autonome auto’s van de fabrikant.

Eerst is het de bedoeling dat Optimus simpele en herhalende taken uitvoert; taken die je bijvoorbeeld tegenkomt in de Tesla-fabriek. Maar uiteindelijk wil Musk de mogelijkheden flink uitbreiden, zodat de robot commercieel gebruikt kan worden. Ook de normale consumenten moeten er tegen die tijd aan geloven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen