Als de elektrische brandweer: 5 EV’s die bloedje snel zijn

Elektrische auto's Sam Dille 23 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Nu de benzineprijzen door het dak schieten, kan het geen kwaad om eens na te denken over een elektrische auto. Maar waar moet je beginnen? Wij helpen je op weg.

Het aantal verkochte elektrische auto’s blijft groeien, omdat er steeds meer nieuwe varianten worden gelanceerd. Tegelijkertijd zijn er steeds meer oplaadplekken beschikbaar, waardoor elektrisch rijden een stuk praktischer wordt. De overstap naar een EV is dus makkelijker dan ooit.

Vijf supersnelle elektrische auto’s

Zo’n enorm aanbod maakt een keuze maken natuurlijk niet makkelijker. Daarom hebben wij de vijf beste elektrische auto’s voor je geselecteerd. De modellen zijn gerangschikt op snelheid. Hierbij keken we naar twee verschillende factoren: de maximale snelheid en de 0-60-tijd. Die laatste is de tijd die een elektrische auto nodig heeft om van 0 naar 60 mijl per uur snelheid te gaan. Dat is ongeveer 95 kilometer per uur. Alle modellen zijn van gerenommeerde merken en zijn uitvoerig getest door experts.

1. Tesla Model S Plaid

Tesla schept graag op over haar Model S Plaid. Vooral als het om snelheid gaat. De autofabrikant beweert dat zijn 1,99 seconden 0-60-tijd de snelste versnelling ooit is. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de auto een topsnelheid van 321 kilometer per uur heeft. Dat maakt hem gemakkelijk de snelste elektrische auto op de markt is. Bovendien heeft de Model S Plaid een actieradius van ongeveer 637 kilometer, Autopilot standaard en de optie om te upgraden naar Enhanced of Full Self Driving Autopilot-pakketten. Je hebt ook toegang tot jukbesturing – een bestuurdersdisplay achter het stuur – en Tesla’s 250 kW Supercharger-netwerk.

Bestel jouw exemplaar hier

2. Lucid Air Dream P

De Lucid Air Dream staat bekend als een van de weinige elektrische auto’s die de actieradius van Tesla kan verslaan. Het langeafstandsmodel heeft een bereik van maar liefst 836 kilometer op een enkele lading. Maar een Performance-model heeft een actieradius van 653 kilometer. Niet alleen kan de auto in 2,5 seconden van 0-60 gaan, hij heeft ook een topsnelheid van 270 kilometer per uur. Dat is niet zo snel als de Tesla Model S Plaid, maar het is nog steeds behoorlijk snel.

Bestel jouw exemplaar hier

3. Tesla Model X Plaid

SUV’s staan meestal niet bekend om hun snelheid, wat maar weer bewijst dat Tesla veel kan bereiken. De Model X Plaid kan, ondanks zijn gigantische grootte, in slechts 2,5 seconden 95 kilometer per uur halen en snelheden tot 262 kilometer per uur bereiken. De elektrische auto is voorzien van alle gebruikelijke voordelen van een SUV: zoals 92 kubieke voet opslagruimte, een actieradius van 500 kilometer en de mogelijkheid om hoger te zitten dan het meeste andere verkeer op de weg. Dat komt bovenop de Autopilot-mogelijkheden die je gewend bent van andere Tesla’s.

Bestel jouw exemplaar hier

4. Porsche Taycan Turbo S

De Porsche Taycan Turbo S staat recht achter op de Model X Plaid qua acceleratie en algehele snelheid. Dat moet voor Porsche een beetje gênant zijn, maar dat wil niet zeggen dat dit een langzame auto is, verre van dat. Met een topsnelheid van 260 kilometer per uur en een 0-60 tijd van 2,6 seconden is dit een elektrische auto die je behoorlijk snel kan brengen waar je moet zijn.

Bestel jouw exemplaar hier

5. Tesla Model 3 elektrische auto

Hoewel de Tesla Model 3 over het algemeen wordt gezien als de Tesla op ‘instapniveau’, is het Performance-model dat allesbehalve. Dit specifieke Model kan snelheden bereiken die bijna even snel zijn als de Model X Plaid. En dat komt weer bovenop alle gebruikelijke Tesla-functies.

Bestel jouw exemplaar hier

Duurdere elektrische auto kan je uiteindelijk veel geld besparen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen