Sneller, luider en volledig elektrisch: Dodge’s imposante Charger-concept

Elektrische auto's Mark Hofman 18 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Ruig, kneitertje snel en ongelofelijk luid: dat is wat de nieuwe Dodge Charger moet worden. Het meest opvallende aan het concept dat vandaag naar buiten is gebracht? Het is een volledig elektrische auto.

Dames en heren, mag ik jullie voorstellen aan de Dodge Charger Daytona SRT? Ik doe het namelijk met liefde.

Elektrische auto, Dodge Charger, concept
Prachtig modelletje (Afbeelding: Stellantis Media)

Dodge Charger, maar dan als elektrische auto

Ondanks de naam Dodge Charger (bedankt Stijn Kuster) bracht het Amerikaanse automerk nooit eerder een elektrische auto op de markt. Dat doet het op dit moment ook nog niet, maar de fabrikant geeft ons wel alvast een voorproefje van wat we zouden kunnen verwachten. Awesome, zeker gezien de Charger-serie officieel gaat verdwijnen.

Hoewel de uitstraling van de elektrische auto zeer modern is, zijn er wel aardig wat knipogen te vinden naar het iconische ontwerp. De Dodge Charger Daytona SRT, zoals het concept heet, is dan ook een lust voor het oog. De bijzondere spoiler in combinatie met de unieke voorkant zorgen voor een pittig interessante uitstraling. Over smaak valt niet te twisten, dus het kan zijn dat je het er niet warm van krijgt. Maar wat ons betreft is het een vette bak te noemen.

Elektrische auto, Dodge Charger, concept
In de nacht een pareltje (Afbeelding: Stellantis Media)

De kans dat de elektrische auto, volledig in deze stijl, verschijnt is best klein. Al zal je bepaalde elementen in de toekomst zeker tegen kunnen komen. Zo is dit concept een zogeheten placeholder voor de modellen die vanaf 2024 van de band rollen.

Voor meer informatie kun je de website van Dodge zelf bezoeken.

Elektrische auto, Dodge Charger, concept
Pittig lekker bakkie (Afbeelding: Stellantis Media)

De imposante Vector Angel

Er gaan de laatste tijd overigens meer toffe concepten rond op het wereldwijde web. Zo kwamen we onlangs de extreem vette Vector Angel Edition van Arc tegen. Deze imposante elektrische motor weet de show, net als de elektrische auto van vandaag, te stelen met een uitgesproken ontwerp.

Al is dat zeker niet het enige wat onze interesse weet te wekken. De Vector Angel is namelijk ook voorzien van een lading unieke functionaliteiten en een superslimme helm. Weten wat je er precies mee in huis zou kunnen halen? Je leest het in het onderstaande artikel!

De extreem vette Vector Angel is de elektrische motor van je dromen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen